• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bliži se 1.000 meču na klupi bez otkaza: Sada bi mogao da ostane bez posla ako ne pobijedi Mančester junajted!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan niz iskusnog engleskog menadžera.

 Bliži se 1.000 meču na klupi bez otkaza: Sada bi mogao da ostane bez posla ako ne pobijedi Mančester junajted! Izvor: Tanjug/Jason Cairnduff, Pool via AP

Otkazi trenerima su u današnje vreme sve učestaliji, pa čak i u Engleskoj u kojoj je uvijek bilo strpljenja i gdje se davala šansa da stručnjaci dugo rade na svojim projektima. 

Zato je primjer Krisa Vajldera, iskusnog menadžera Šefild junajteda jedinstven u današnjem fudbalu. Ovaj Englez ima 53 godine, trener je od 2001. i nikada do sada nije dobio otkaz. 

Možda će vas zanimati

Tokom igračke karijere bio je solidan desni bek koji je na karijeru počeo upravo u klubu koji sada vodi sa klupe - Šefild junajtedu. Nakon igračke karijere započeo je trenersku 2001. godine i već skoro dvije decenije radi bez ijednog otkaza!

Počeo je kao menadžer Alfreton Tauna, a poslije godinu dana prešao je u Halifaks, gdje se zadržao punih šest godina i vodio je klub na više od 300 mečeva. 

Potom je uslijedilo još jedno dugo zadržavanje - vodio je Oksford punih šest godina, a potom prešao u Nortempton u kome je proveo dve sezone. A onda se vratio na mesto svojih početaka. 

Kada je seo na klupu Šefild Junajteda, igrali su u trećoj ligi, a poslije prva četiri meča na klupi Vajlder je osvojio samo bod i izgledalo je da neće dugo potrajati. Ipak forma tima se digla, a Bili Šarp koga je Vajlder postavio za kapitena počeo je da postiže golove kao na traci. 

Poslije 100 osvojenih bodova plasirali su se u Čempionšip, a ubrzo potom su stigli i do Premijer lige. Vajlderova taktika sa ofanzivnim štoperima koji se ubaciuju napred zbunila je sve u elitnom rangu i Šefild je bio pravi hit prvenstva. Ipak, sada stvari stoje drugačije. 

Posle 12 kola Šefild ima samo jedan osvojen bod i poslije više od 900 mečeva na klupi raznih timova Kris Vajlder je pred otkazom. Ukoliko ne pobijedi Mančester junajted u sledećoj utakmici mogao bi da prođe kao Slaven Bilić. Ipak, ako njega pitate, on to nema u planu. 

"Vodio sam više od 900 seniorskih mečeva bez poraza i sigurno ne planiram da mi se to sada desi", istakao je Vajlder. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC