• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Član Izvršnog odbora FS BiH o (ne)izboru selektora: Spustimo loptu i nađimo rješenje za sve!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Obavimo dodatne konsultacije na najvišem nivou i odaberimo jednoglasno selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prihvatljivog za sve, rekao je Irfan Durić, član Izvršnog odbora FS BiH, čija je sjednica prekinuta te nije izabran nasljednik Dušana Bajevevića.

 Irfan Durić:  o (ne)izboru selektora: Spustimo loptu i nađimo rješenje za sve! Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Spustimo loptu. Obavimo dodatne konsultacije na najvišem nivou i odaberimo jednoglasno selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prihvatljivog za sve, rekao je Irfan Durić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH FS BiH, čija je sjednica danas prekinuta, pa nije izabran novi selektor "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Prethodno, danas na sjednici Komisije za izbor selektora, kojoj nije prisustvovao predsjednik FS BiH Elvedin Begić, Bugarin Ivajlo Petev predložen je IO N/FS BiH "na usvajanje" u konkurenciji Sergeja Barbareza.

"Bio sam za prijedlog člana Stručne komisije FS BiH Emira Spahića, odnosno da Izvršnom odboru predložimo Barbareza za selektora. Međutim, prilikom glasanja Vico Zeljković, Ivan Beus i Milorad Sofrenić glasali su za izbor Peteva. Pošto su me preglasali, a ranije smo dogovorili da bude konsenzus, onda sam formalno digao ruku pa smo pred IO izašli sa 4:0 u korist Peteva. I da je Begić bio na sjednici bili bismo preglasani što je sada očito", rekao je Durić agenciji "Anadolija".

"Potom, na sjednici IO FS BiH nije bilo glasanja jer je bilo očito da Petev neće dobiti dvotrećinsku podršku. Odlučeno je da se sjednica prekine, obave dodatne konsultacije i zakaže nova te da izaberemo selektora za kojeg će biti svi članovi IO N/FS BiH, i to u punom sastavu".

Na pitanje, da li su "Bošnjaci dobili instrukcije od Begića da ne glasaju za Peteva i blokiraju njegov izbor", što su nakon sjednice IO tvrdili Zeljković i Sofrenić, Durić je odgovorio:

"Niko mene ništa nije nagovorio. Jednostavno, kao član Izvršnog odbora imam pravo na mišljenja, a moje mišljenje na današnjoj sjednici IO bilo je da je bolje da izaberemo našeg, domaćeg trenera, u ovom slučaju Barbareza. U narednim danima treba spustiti loptu, obaviti dodatne konsultacije predsjednik i potpredsjednici FS BiH, pa ako treba i predsjednici entitetskih saveza i da jedinstveni, bez preglasavanja, nađemo najbolje rješenje i izaberemo selektora".

Durić, kako je istakao, danas nije mogao reći tačan datum nove sjednice IO FS BiH na kojoj će se birati selektor državnog A tima.

"Ne znam sada kada će biti. Sigurno neće u narednim danima s obzirom da idu pravoslavni praznici. Vjerovatno nakon što prođu. Trebamo ispoštovati da ljudi obilježe svoje praznike i onda opet sjednemo. Ponavljam, da u miru, bez tenzija, uz uvažavanja svačijeg mišljenja nađemo najbolje rješenje te da odluka članova IO FS BiH tada bude 15:0 za nekog od kandidata za selektora", rekao je Durić.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC