• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće biti lako, ali u Krupi vjeruju u opstanak

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Krupe počeli su pripreme na nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH sa ciljem da izbore opstanak, te i naredne sezoFudbaleri Krupe počeli su pripreme na nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH sa ciljem da izbore opne nastupaju u najvišem rangu bh. fudbala.

 FK Krupa počela pripreme, cilj opstanak u m:tel Premijer ligi BiH Izvor: Promo/FK Krupa

Neće biti nimalo lako fudbalerima Krupe, ali svi u Krupi na Vrbasu uvjereni su da će izboriti opstanak u premijerligaškom društvu, te tako izbjeći povratak u m:tel Prvu ligu RS nakon samo jedne sezone u najvišem rangu bh. fudbala.

Ekipa iz kanjona Vrbasa prvi dio prvenstva okončala je na pretposljednjem mjestu, ali rezultati u finišu polusezone daju im nadu da na proljeće može biti mnogo bolje.

Možda će vas zanimati

"Situacija jeste teška, čeka nas sigurno borba do posljednjeg kola, ali i Radnik, Olimpik, pa i Mladost, svi smo u šest bodova. Generalno, bitno je da se dobro spremimo, pojačamo ekipu i osvajamo bodove i nadam se da ne bi trebalo biti problema", rekao je Vladimir Ilić, koji je nakon odlaska šefa stručnog štaba Velimira Stojnića zajedno sa Sinišom Mrkobradom i Markom Mazalicom predvodio ekipu.

Pripreme za drugi dio sezone su počele, a poznat je i plan po kojem će raditi fudbaleri Krupe.

"Dogovoreno je osam pripremnih utakmica, od čega će četiri biti u Međugorju, gdje ćemo boraviti od 4. do 13. februara, nakon čega pripreme nastavljamo u Krupi na Vrbasu. Plan je da igramo utakmice protiv veoma kvalitetnih protivnika, poput Posušja, koje je jesenji šampion Prve lige Federacije BiH. Tu su još Vis Sim-Bau, GOŠK i Čapljina, zatim premijerligaši i Borac, s kojim ćemo igrati 'generalku'. Uz kvalitetne pripreme pokušaćemo da ostvarimo zadati cilj, a to je opstanak u m:tel Premijer ligi BiH", kazao je Ilić.

Na klupi Krupe na početku sezone sjedio je Zoran Marić, naslijedio ga je zatim Velimir Stojnić, ali ni on se nije dugo zadržao, pa je odlučeno da grupa mladih stručnjaka predvodi ekipu, što se u posljednjih mjesec-dva pokazalo kao veoma dobar potez.

"Zahvaljujem se Upravi kluba koja je ukazala povjerenje meni i stručnom štabu, da nastavimo da nižemo dobre rezultate, kao što je bio slučaj u proteklih šest kola u jesenjoj polusezoni. Nadam se da ćemo to povjerenje opravdati", rekao je Ilić.

IGOR MAKITAN

"Na nama igračima je da se što bolje pripremimo, a vjerujem da nam uslovi neće nedostajati. To u Krupi nikad nije bilo upitno. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu da izborimo opstanak. U ekipi je dobra atmosfera. Dobro smo odigrali finiš polusezone, ali ostaje žal što nismo osvojili još neki bod jer bili smo konkurentni u svim utakmicama", rekao je Igor Makitan.

Prelazni rok u Krupi počeo je veoma burno. Iz Krupe na Vrbasu otišli su Marko Golubović, Stefan Nikolić, Milivoje Krmar, Miloš Simonović, Aleksa Andrejić, Muamer Svraka i Nemanja Vidović, dok je Bojan Puzigaća završio karijeru.

Prvo pojačanje je Aleksandar Erak, fudbaler koji nastupa na poziciji lijevog krila, a u Krupu je stigao iz ekipe Feniksa iz Stare Pazove.

"Napustilo nas je osam fudbalera i to vjerovatno nije kraj odlascima. Planiramo da nas pojačaju igrači koji imaju rejting u BiH i Srbiji, tako da ćemo pokušati kroz dva-tri odabrana pojačanja, koja nam odmah mogu pomoći, doći do opstanka. Evidentno je da smo postigli najmanje golova u ligi, tako da će prioritet biti da se pojačamo u fazi napada", zaključio je Ilić.

Krupa je jesenas sakupila 13 bodova, koliko ima i posljednjeplasirani Olimpik. Radnik, koji je prvi van zone ispadanja, "bježi" im dva boda, dok je Mladost udaljena šest koraka.

U prvom proljećnom kolu Krupu očekuje izuzetno teško gostovanje u Mostaru, kod ekipe Zrinjskog.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC