• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je kao holivudski scenario": Svijet je oduševljen Jovićem - mogao bi da povede Ajntraht u Ligu šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I dalje svi pričaju o srpskom napadaču poslije izvanrednog drugog debija za tim iz Frankfurta.

 "Ovo je kao holivudski scenario": Svijet je oduševljen Jovićem - povede Ajntraht u Ligu šampiona Izvor: Profimedia

Nije dugo trebalo Luki Joviću da ponovo svi pišu hvalospjeve o njemu.

Otišao je iz Real Madrida tokom prošle sedmice, trenirao sa Ajntrahtom u petak, a već u nedjelju postigao dva gola - isto koliko i u Španiji za godinu i po dana.

Možda će vas zanimati

Ne prestaju priče o Luki Joviću u stranim medijima. Nakon što je njegov saigrač Đibril Sou otkrio da mu je Jović rekao da će dati gol ako provede 15 minuta na terenu, sada je hvalospjev na račun Srbina stigao sa Ostrva.

Tamošnji "The Athletic" je posvetio tekst Jovićevom drugom debiju u Ajntrahtu, u koji se vratio poslije 18 mjeseci kao pozajmljen igrač Reala.

Novinar Rafael Honigštajn opisao je na početku teksta da je bilo neizbježno da Jović, kao mnogi drugi fudbaleri prije njega, po povratku u voljeni klub odmah zatrese mrežu.

"Ovo je kao holivudski scenario", prokomentarisao je Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta nakon što je Jović postigao gol iz četvrtog dodira sa loptom na meču protiv Šalkea. Honigštajn je potom nastavio da hvali Srbina koji je bio dvostruki strijelac u pobjedi 3:1.

"Frankfurt će biti srećan da ima malo neizbježnosti u napadu. Otkako je Jović otišao u Madrid za 60.000.000 evra, uzalud su tražili dovoljno dobru zamjenu u napadu. Andre Silva i Gonsalo Pasijensija su dobri napadači, ali nisu bili nigdje približni ozbiljno visokom nivou Jovića, čijih 27 golova u svim takmičenjima su odveli Ajntraht nadomak finala Lige Evrope i plasmana u Ligu šampiona", piše novinar "The Athletic"-a.

Izvor: Profimedia

Autor teksta navodi da je Fredi Bobić i u ljeto 2020. razmišljao da vrati Jovića u Ajntraht, ali da do toga nije došlo zbog riješenosti napadača da se nametne u Realu, kao i činjenice da mu je tamo godišnja plata 10.000.000 evra.

Ističe se da je Real riješio da veliki dio njegove plate plaća i dok je Jović u Njemačkoj na pozajmici, što je mnogo pomoglo Ajntrahtu.

Hongštajn je navodio i razloge zbog kojih nije iznenađenje da Jović nije uspio u Real Madridu, imajući u vidu da je trebalo da kao mlad igrač zamijeni Karima Benzemu, da ne zna jezik, kao i da je došao u svlačionicu koja je poznata kao vrlo zahtjevna.

Na kraju je vrlo zanimljivo poentirao.

"Ako Jovićeva forma nastavi da se uzdiže, Frankfurt neće moći da ga zadrži, ali to je zanemarljiva stvar. Njegova plata biće lako nadoknađena ako ih ponovo vrati u Ligu Evrope, a možda u toj priči postoji i srećniji kraj. Frankfurt je trenutno sedmi na tabeli, samo tri boda iza četvrtog mjesta", stoji na kraju teksta, aludirajući na činjenicu da bi Luka Jović mogao da povede Ajntraht u Ligu šampiona... 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC