• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo "izbušio" najboljeg golmana svijeta, pa poručio selektoru: "Za Srbiju sam spreman u svako doba dana i noći!"

Autor Dragan Šutvić

Uroš Račić oduševio fudbalsku Evropu spektakularnom golčinom

 Uroš Račić Atletiko Madrid Valensija gol komentar Izvor: Profimedia

Atletiko Madrid je nezaustavljiv u Španiji, ali za ovdašnju javnost je glavna vijest prelijepi gol Uroša Račića, koji je sve ostavio bez daha.

Ne samo da je Jan Oblak jedan od najboljih golmana svijeta, nego je baš teško da mu se da gol iz daljine, a Madriđani imaju najbolju odbranu u prvenstvu i prije toga su u 17 utakmica primili 7 golova.

Možda će vas zanimati

E, tad je 22-godišnji Kraljevčanin sa 25 metara ispalio u rašlje, probušio mrežu i javio svima da je kandidat za nagradu "Puškaš", koja se dodjeljuje strijelcu najljepšeg gola. Nema dileme da mu je najdraži u karijeri.

"Postizao sam mnogo lijepih i važnih golova sa distance, ali mogu da kažem da je ovaj najljepši jer sam ga postigao protiv vrhunskog tima i jednom od najboljih golmana današnjice i to lijevom nogom, a dešnjak sam, mada mnogo radim na tom segmentu i ne pravim lično razliku jer se služim sa obje noge podjednako", rekao je Račić za Sport klub.

On je potom otkrio šta mu je golman Atletika rekao.

"Oblak mi je u šali rekao da ne šutiram tamo gdje ne može da se brani i čestitao mi na vrhunskom pogotku. On je uz Dmitrovića najbolji golman u španskom prvenstvu i vjerovatno na svijetu", smatra Račić.

Račićev gol protiv Atletiko Madrida
Izvor: Youtube/Sport Klub

Naravno, fudbalskoj javnosti u Srbiji ne treba mnogo. Račića su ljubitelji fudbala već počeli da preporučuju za reprezentaciju, iako se selektor još čeka. Ipak, vezni igrač ostaje čvrsto na zemlji.

"Ne želim da se namećem preko medija. Kada nisam pozvan za selekciju U21 prošle godine nisam rekao ni riječ, pa neću ni sada iako sam morao biti među pozvanima! Ja sam za Srbiju na raspolaganju u svako doba dana i noći i ako budem zasluzio poziv biću vrlo srećan da mogu da pomognem. Ako me pitate da li sam spreman? Apsolutno jesam! Ne želim da budem lažno skroman i mislim da sam sa igrama koje pružam u kontinuitetu zaslužio poziv u reprezentaciju, ali o tome odlučuje neko drugi. Ako poziv dođe biće mi drago da budem dio državnog tima zemlje koju volim i za koju bih dao sve na svijetu", zaključio je Račić.

(Mondo/Sport klub)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC