• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz od Dinama: Borac prijetio, ali i dalje bez postignutog gola u Turskoj (FOTO, VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučani doživjeli poraz u prijateljskom duelu sa vicešampionom Gruzije.

 Borac - Dinamo Batumi prijateljska utakmica MONDO u Antaliji Belek februar 2021. Izvor: MONDO/Dejan Kondić

Poslije poraza od Kizilkuma (Uzbekistan) 0:1 i Šahtjora iz Donjecka (0:2), fudbaleri Borca doživjeli su i treći poraz u Turskoj, ponovo bez postignutog gola.

Rival Banjalučanima na terenu hotela "Titanik" u Beleku bio je gruzijski vicešampion Dinamo Batumi, koji je sa dva sjajna gola Vladimera Mamučašvilija u drugom poluvremenu stigao do pobjede 2:0.

BORAC - DINAMO BATUMI 0:2 (0:0)
/Mamučašvili 65, 72/

Možda će vas zanimati

U 12. minutu Borac je imao prvu priliku preko Milana Šikanjića, kada ga je uposlio Dejan Meleg, ali lopta je završila pored lijeve stative.

Dva minuta kasnije zaprijetili su fudbaleri Dinama, ali Zaria nije bio precizan.

U 17. minutu još jednom prijete Banjalučani. Ovaj put centrirao je Goran Zakarić, Meleg je pokušao glavom, ali čuvar mreže Dinama Alavidze je odbranio.

Novu priliku bilježimo u 24. minutu, i to pred golom Borca. Nikabadze je glavom šutirao sa pet pored desne stative Lakićevog gola.

Najbolju šansu "crveno-plavi" su imali u 35. minutu. Bila je to situacija "dva na jedan", Meleg je progirao Zakarića, koji sa nekih 14 metara šutira preko gola.

Domaći arbitar Melih Bajraktar pustio je nešto grublju igru, pa je u 42. minutu Siniša Dujaković morao da ustupi svoje mjesto Milošu Borovčaninu.

Prve informacije govore da je riječ o lakšoj povredi koljena, ali u stručnom štabu Borca nisu željeli da rizikuju, pa je standardni defanzivac napustio teren.

DUDIĆ NA TRIBINAMA

Duel Borca i Dinama sa tribina je posmatrao i Feđa Dudić, trener mostarskog Veleža, koji će u drugom proljećnom kolu ugostiti Banjalučane. Dudić je očigledno želio da se na licu mjesta uvjeri u kvalitet "crveno-plavih" i spremi taktiku za predstojeći dolazak Borca na stadion "Rođeni".

U 58. minutu Lukić je "požutio" zbog nešto grubljeg starta.

Dinamo je do prednosti stigao sedam minuta kasnije. Dosuđen je slobodan udarac, živi zid Borca bio je izuzetno loše postavljen, što je iskoristio Vladimer Mamučašvili i pravim projektilom postigao gol za vođstvo svog tima.

Nedugo zatim, u 72. minutu, mreža Banjalučana još jednom se zatresla.

Ponovo je zaspala odbrana Borca, još jednom se Mamučašvili odlučio na šut sa ruba šesnaesterca i postigao prelijep gol.

Pokušavali su "crveno-plavi" do kraja bar ublažiti poraz, ali ostalo je 0:2.

BORAC: Lakić, Dujaković, Milojević, Uzelac, Kujundžić, Brtan, Meleg, Bosančić, Šikanjić, Zakarić, Elvis Mehanović. Još su igrali: Borovčanin, Vojnović, Ćosić, Subić, Mols, Vranješ, Čavić, Georgiev. Na klupi: Pavlović, Damjanović, Lukić, Tahrić, Javorac, Bobić, Šušić, Damjanić, Erić. Trener: Marko Maksimović.

DINAMO: Alavidze, Čabradze, Azarovi, Margelašvili, Gagošidze, Mandžgaladze, Teidi, Zaria, Tevdoradze, Grozurek, Nikabadze. Igrali su još: Kupatadze, Džigauli, Čaladze, Pantsulaja, Jijavadze, Azatski, Mamučašvili. Trener: Gia Gegučadze.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mondo

Borac ima solidnu ekipu koja je danas bila nadigrana u svim segmentima igre. Koji je bio cilj u ovom meču ne znam... Da li taktičko uigravanje ili trka... Ni jedno ni drugo nije uspjelo... Non stop su bili kao u nekom presingu ali totalno neusklađeni i lako probijani od strane protivnika koji je stvarno dobar tako da su se istrošili, a ništa nisu napravili... Kao što neko reče... sa klupe samo neka galama bez ikakvog savjeta sa tipičnim fudbalskim riječnikom na nivou pred- pionira... Za ovaj nivo grozno i zvuči i izgleda!

Cova

Igracki kadar OK. Strucni stab malo reci los.

BL

Gledao sam utakmicu na kanalu od Dinama...Imali smo neke svoje šanse, nismo realizovali ali najgpre od svega je očajno vodjenje utakmice od strane šefa stručnog štaba, koji je čitavih 90 minuta urlaukao kraj terena, pogotovo na mladje igrače, totalno ih demotivisao ganjajući na silu rezultat u ovoj utakmici..Majstore ni pioniri se više ne vode tako a kamoli jedan Jovo Lukić, koji je klasa za Hrvatsku Ligu a ne ovu našu...Neko iz uprave ozbiljno da porazgovara sa šefom i sugeriše mu neke stvari, sramoti i klub i sve nas..

LGF

Ovo postaje zabrinjavajuće ! Struka malo da se zapita !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC