• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Uzelac vjeruje u sebe i saigrače: Borac može izboriti Evropu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od novajlija u "crveno-plavom" dresu optimistično najavljuje proljećni dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

 Dejan Uzelac vjeruje u sebe i saigrače: Borac može izboriti Evropu Izvor: MONDO/Dejan Kondić

Nekadašnji defanzivac Slobode iz Tuzle, sarajevskih Olimpika i Željezničara, te Drine iz Zvornika Dejan Uzelac (27) ove zime pojačao je redove banjalučkog Borca.

Rođeni Zrenjaninac već pet godina je u BiH, dobro poznaje prilike u Premijer ligi BiH, tako da mu sigurno neće biti potrebno mnogo vremena za prilagođavanje na novu sredinu.

Možda će vas zanimati

"Neke momke znam lično od ranije, neke s terena i brzo sam se uklopio. Prihvatili su me super. Često sam dolazio u Banjaluku, dobro poznajem grad, prijatna je sredina i mislim da ću se dobro snaći ovdje", rekao je Uzelac u razgovoru za "Elta TV".

Nakon rada na terenima u Banjaluci, mini-priprema u Trebinju, ekspedicija Borca uputila se ka Antaliji, gdje je u toku najvažniji dio priprema za nastavak sezone.

"Uslovi su u Antaliji su zaista fantastični, sve je na vrhunskom nivou. Fenomenalni su i tereni, teretane, restoran, hotel... I ranije sam dolazio na pripreme u Antaliju. Klubovi biraju ovo tursko ljetovalište zbog vremenskih uslova, ali i uslova za rad, što je najbitnije", naglašava novi štoper "crveno-plavih".

Još jedan novajlija, Kamerunac Donald Mols, mu je cimer u Turskoj.

"Cimer sam sa Donaldom. Otprilike smo u Borac došli u isto vrijeme i zadesilo se da smo bili u sobi u Trebinju, a i prije Antalije smo pričali. Dobar je momak, malo ima problema sa jezikom, ali sporazumijevamo se. Naučio je dosta toga dok je bio u Zagrebu", kaže Uzelac o kamerunskom vezisti, koji je prije Borca nosio dres zagrebačke Kustošije i Lokomotive, a po dolasku u novi klub pokazao je da zna i da zapjeva.

Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Konkurencija u defanzivi Borca biće izuzetno jaka. Novajlija u redovima banjalučkog premijerligaša vjeruje u sebe i nove saigrače, te optimistično najavljuje proljeće u m:tel Premijer ligi BiH i ostvarenje zacrtanih ciljeva.

"Sve su to fantastični momci i igrači, borimo se, idemo na dva fronta i što širi roster budemo imali, biće nam lakše. Vjerujem da možemo izboriti Evropu. Daćemo sve od sebe da ispunimo cilj", istakao je Uzelac, naglasivši da ne voli da se eksponira u medijima, nego više voli da "priča" na terenu.

U karijeri je promijenio mnoge klubove, a već dugo je u BiH. Igrao je protiv brojnih igrača, ali jednog protivnika je izdvojio.

"Fudbal u BiH mnogo je napredovao. Superliga Srbije ranije je bila iznad, ali proširenjem lige razvodnio se kvalitet. Ovdje sam već pet godina i mogu reći da iz godine u godine bh. fudbal napreduje. U BiH ima mnogo dobrih napadača, a izdvojio bih igrača Sarajeva Mersudina Ahmetovića. Zaista sjajan igrač. Iskusan, zna da se postavi, dobar u skoku...", istakao je Uzelac.

Za kraj, poručio je da jedva čeka kraj pandemije i povratak navijača na tribine.

"Nadam se da će ova situacija što prije proći i da ćemo se vratiti u normalu, a da će se navijači vratiti na tribine", zaključio je novi defanzivac Borca.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC