• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije fudbalera i rukometaši traže povratak publike: Odluka u petak!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li će Institut za javno zdravstvo RS uvažiti zahtjev FSBIH, FSRS i RSBIH i dozvoliti povratak publike na tribine?

 Fudbal rukomet RSRS Povratak publike na tribine Odluka institut za javno zdravstvo RS Izvor: Tanjug/Laszlo Balogh/AP

Fudbalski savez BIH i Fudbalski savez Republike Srpske prije desetak dana poslali su Institutu za Javno zdravstvo RS i Federalnom zavodu za javno zdravstvo molbu da se utakmice fudbalske PLBiH u proljećnom dijelu sezone igraju pred publikom, a nakon njih nadležnom Institutu se obratio i Rukometni savez RS.

Rukometni savez RS obratio se u srijedu Ministarstvu porodice omladine i sporta, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite te Institutu za javno zdravstvo RS sa molbom da razmotre prijedlog o popuštanju epidemioloških mjera u sportu, odnosno da sa njihove strane učine sve kako bi se vratila publika u sportske dvorane i stadione.

Možda će vas zanimati

 "Mišljenja smo da za tako nešto postoje uslovi, jer se epidemiološka situacija prilično stabilizovala i mnogo je povoljnija nego što je to bio slučaj u minulom periodu", navodi se u saopštenju RSRS i dodaje da su klubovi spremni za organizaciju utakmica uz striktno poštovanje svih propisanih mjera.

Vraćanje publike na tribine za sada su tražili fudbaleri i rukometaši, dok zahtjeva drugih sportskih saveza još nije bilo, potvrdio je MONDU Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo.

"Taj zahtjev Rukometnog saveza RS nisam još vidio, pretpostavljam da ćemo ga dobiti danas. Dobili smo zahtjev FSBIH i FSRS i mi ćemo to razmatrati u petak. Nemamo još zvaničan stav dok ne uzmemo u obzir cjelokupnu epidemiološku situaciju, tehnički dio kako je to zamišljeno da se izvede u praksi vezano za publiku, održavanje samih takmičenja i svega što to obuhvata. Mi ćeo krajem sedmice imati mišljenje i dostaviti ga ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, koji će to dalje razmatrati i dalje uputiti prema Štabu za vanredne situacije RS", rekao je Zeljković u izjavi za MONDO.

U prijedlogu FSBIH predviđeno je da publika bude na tribini sa sjedećim mjestima uz maksimalan broj gledalaca 10 odsto od ukupnog kapaciteta tribine, te jasno označena mjesta na kojima je dozvoljeno sjedenje. Gostujućim navijačima dolazak na utakmice ne bi bio dozvoljen, a poštovale bi se sve epidemiološke mjere.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC