• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što da ne budem selektor, cijeli život sam u fudbalu? Krstajić otkrio ko ga je doveo u srpsku reprezentaciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši selektor Srbije po prvi put detaljno pričao o selektorskoj funkciji.

 mladen-krstajic-selektor-reprezentacija-srbija-slavoljub-muslin-fudbalski-savez-slavisa-kokeza Izvor: MN PRESS

Nakon funkcionerske karijere u Radniku iz Bijeljine, Mladen Krstajić je radio kao pomoćnik selektora u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, zatim i kao selektor, a od skoro je u TSC-u, gde ima ulogu glavnog trenera. Ipak, mandat na klupi nacionalnog tima dio je karijere o kom se najviše priča.

Možda će vas zanimati

U intervjuu za Kurir, Krstajić govori na mnoge teme, ali posebno je zanimljivo njegovo iskustvo sa mjesta selektora. Predvodio je Srbiju na Mundijalu, iako je tokom kvalifikacija bio ''samo'' pomoćnik Slavoljuba Muslina.

Bivši reprezentativac se kao lider srpskog nacionalnog tima pojavio nakon što je Muslin dobio otkaz, iako je ispunio cilj - plasman na Svjetsko prvenstvo. U tom trenutku, Mladen Krstajić nije imao mnogo trenerskog iskustva.

''Igrač, direktor, predsjednik, selektor, sada trener. To znači, gleda me bog, a ne bježim od izazova. Jednom prilikom, jedan voditelj je rekao, kad sam preuzeo reprezentaciju, ludi Bosanac je prihvatio da bude selektor. A što da ne prihvatim? Nisam prihvatio da budem kardiolog, već selektor. Nisam imao iskustvo. Jok! A šta, Lampard je u Čelsiju imao iskustvo. Hajde, sad! Cijeli život se bavim fudbalom. Šta znači selektor? Selektiram najbolje igrače, imam tim stručnjaka oko sebe i to je to'', izjavio je Mladen Krstajić.

Bivši selektor dodaje i da njegov pristanak da bude selektor nije ''nož u leđa'' Muslinu, jer ga bivši trener Crvene zvezde nije ni angažovao. On je u stručni štab stigao drugim putem.

''Javnost me je dočekala na nož. Takav sam po prirodi, možda zbog toga, jer ne znam da povučem ručnu. Da razjasnimo to u vezi s Muslinom, jer to mnogi vole da mi spočitavaju. Mene su doveli Kokeza i pokojni Bunjevčević, a ne Muslin! Da znate za ubuduće, u reprezentaciji. Kad dođe novi selektor, pomoćni moraju biti kompenzacija. Jedan iz Zvezde, drugi iz Partizana. Da imaš balans! Eto, da javnost sazna nešto što dosad nije znala. To je ono što nije normalno. Zamisli da u njemačkoj reprezentaciji bude jedan iz Bajerna, a drugi iz Dortmunda... Kod nas je drugačije'', zaključuje bivši fudbaler Partizana.

Nakon ispadanja u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu, Mladen Krstajić ostao je na mjestu selektora. Otkaz je uslijedio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u međuvremenu je sadašnji trener TSC-a predvodio Srbiju i u diviziji C Lige nacija.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC