• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Sarajevo preko Zrinjskog do polufinala (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Bordo" tim je minimalnom pobjedom nad mostarskim Zrinjskim izborio plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo - Zrinjski, četvrtfinale Kupa BiH Izvor: FENA

Samo četiri dana nakon prvenstvenog dvoboja i prvog poraza u aktuelnoj sezoni, Sarajevo je opet dočekalo Zrinjski u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

I revanširalo se mostarskoj ekipi za taj poraz i osiguralo plasman među četiri najbolja tima najmasovnijeg takmičenja, gdje su ranije već stigli Klis, Tuzla siti i banjalučki Borac.

Možda će vas zanimati

SARAJEVO - ZRINJSKI 1:0 (1:0)

Već u uvodnim minutama utakmice na "Koševu" Sarajevo je žestoko krenulo prema golu Mostaraca, pa je u dva navrata opasno prijeprijetio Jasmin Mešanović, čiji je prvi udarac ukrotio golman Zrinjskog Miro Varvodić, a drugi šut je prohujao pored stative.

"Plemići" su u 21. minutu ostali bez kapitena Nemanje Bilbije, koji je zbog povrede napustio teren, pa je umjesto Banjalučanina ušao Domagoj Pušić.

Najbolju šansu gosti iz Mostara su imali u 30. minutu kada je "bordo" tim spasio golman Vladan Kovačević, koji je preavovremeno intervenisao ispred Josipa Ivančića.

Ipak, domaći tim je uspio da povede u 38. minutu.

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac je poslao dugu loptu prema Harisu Handžiću, koji je izdržao duel i šutirao u bliži ugao - 1:0.

Mogao je Handžić nekoliko minuta kasnije i da udvostruči prednost nakon centaršuta iz kornera, ali je bio za malo neprecizan, baš kao i Mešanović u samom finišu kada je šutirao iznad prečke.

U 75. minutu Zrinjski je ostao sa desetoricom igrača u polju nakon što je crveni karton zaradio Josip Gačić jer je kao posljednji igrač odbrane oborio Handžića.

Iz slobodnjaka sa 20-ak metara Anel Hebibović je žestoko opalio po lopti i uzdrmao prečku!

Jedinu dobru priliku u nastavku, tim Sergeja Jakirovića imao je deset minuta ranije poslije nesporazuma Miličevića i Kovačevića, ali je golman Sarajeva uspio da otkloni opasnost i izbije loptu u korner prije Ivančića.

Zrinjski je doduše tek u finišu proigrao iako je bio s desetoricom u polju, ali nisu uspjeli da pogode mreže domaćina, koji im se tako revanširao za subotnji poraz u m:tel Premijer ligi BiH.

Imao je i "bordo" tim svoje šanse da ostvari i ubjedljiviju pobjedu, a najbolju je u 88. minutu propustio kapiten Dupovac, koji je sa pet metara nakon kornera šutirao pored stative.

SARAJEVO: Kovačević, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pidro, Pejović, Đokanović, Hebibović, Fanimo, Mešanović i Handžić. Rezerve: Džafič, Bešić, Mustedanagić, Velkoski, Varešanović, Hodžić, Milanović, Sušić i Adukor. Trener: Vinko Marinović

ZRINJSKI: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Tičinović, Enin, Zlomislić, Bilbija, Filipović, Juranović i Ivančić. Rezerve: Soldo, Krešić, Mašić, Govedarica, Pušić, Ljubić, Marušić, Gačić, Vukoja. Trener: Sergej Jakirović.


KUP BIH - ČETVRTFINALE:

Tuzla siti - Željezničar 1:1 (0:0) penalima 3:2
/Brkić 50 - Bekrić 61/

Klis - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Pirija 40/

Široki Brijeg - Borac 0:2 (0:2)
/Vranješ 28, Ziljkić 32/

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (1:0)
/Handžić 38/

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC