• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović nakon plasmana u polufinale Kupa BiH: Hvala ljudima iz kluba koji su vjerovali u mene, ovo je pobjeda za njih

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Borca sijao od sreće poslije trijumfa u Širokom Brijegu 2:0 o plasmana među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju.

 Marko Maksimović nakon plasmana u polufinale Kupa BiH: Pobjeda za ljude koji su vjerovali u mene Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marko Maksimović očekivao je reakciju svojih izabranika poslije loše partije protiv Veleža u Mostaru, a oni su mu uzvratili na najbolji mogući način.

Fudbaleri Borca odigrali su sjajan meč na "Pecari", slavili 2:0 u polufinalu Kupa BiH, te tako eliminisali velikog rivala iz kup takmičenja, istovremeno izborivši mjesto meču četiri najbolje ekipe.

Možda će vas zanimati

Trener "crveno-plavih" bio je presrećan što su njegovi igrači pokazali da mogu parirati najboljim ekipama u BiH, te što su smogli snage da se poslije loše igre i poraza od Veleža, zbog kojeg su i novčano kažnjeni, vrate na pobjednički kolosijek i pokažu svima da imaju ekipu koja svojim kvalitetnom ne zaostaje za timovima iz samog vrha, te da će se do kraja, i kroz prvenstvo i kroz kup, boriti za izlazak na međunarodni scenu, što je primarni cilj ove sezon.

"Znali smo poslije Veleža da ćemo morati da napravimo reakciju poslije očajnog izdanja. Ono što je bitno i što bih volio da naglasim je da sam poslije te utakmice u Mostaru obavio razgovor sa ljudima koji vode klub i rekao sa preuzimam odgovornost. Tražili smo reakciju, rekao sam im tada ako neko u klubu smatra da ja ne mogu to da iznesem, da nije nikakav problem. Dobio sam povjerenje i nevezano da li bismo danas prošli ili ne, nastavio bih da radim, što je meni dalo dodatni vjetar. Ovo je pobjeda za ljude koji su vjerovali u mene i hvala im na tome", poručio je Maksimović nakon trijumfa na "Pecari".

Trener domaćih Toni Karačić čestitao je Banjalučanima na trijumfu i poželio im sreću u nastavku kup takmičenja.

"Čestitam Borcu na prolazu i želim im mnogo uspjeha u Kupu. Moramo se okrenuti prvenstvu i pripremi utakmice protiv Sarajeva. Ne mogu biti nezadovoljan, bilo je dobro na početku, iako nam u napadu fali iskustva i tu smo se mučili čitavu utakmicu. Primili smo gol, valjda iz ofsajda. Nakon toga jedna greška, 0:2 i nakon toga bilo je zaista teško. Nova je ekipa, izgubili smo mnogo igrača i nije se bilo lako vratiti. U drugom dijelu je bilo isto OK, imali smo taj penal, nismo postigli gol, iako bi moglo biti neizvjesnije da jesmo", rekao je Karačić.

Borac se tako u polufinalu Kupa BiH pridružio Klisu iz Buturović Polja, koji je danas eliminisao Zvijezdu 09 minimalnim rezultatom, te Tuzli siti, koja je na penal bila bolja od Željezničara.

Posljednji meč četvrtfinala Kupa BiH od 18.30 igraju Sarajevo i Zrinjski.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC