• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija da bude ozbiljna banda, ne razbijena: Piksiju je važan tim, nije toliko bitno ko će biti kapiten

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luka nije pozvan jer se nije uklapao u "art" viziju selektora

 Srbija da bude ozbiljna banda, ne razbijena: Piksiju je važan tim, nebitno ko će biti kapiten Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dragan Stojković Piksi je preuzeo Srbiju, donio je dozu optimizma kod velikog ljubitelja fudbala, ali postoje mnoge stvari koje će morati da rješava u hodu, stvari koje su se dugo gomilale.

Jedna od njih je i kapitenska traka. Poslije odlaska Branislava Ivanovića i nepozivanja Aleksandra Kolarova, zatim oproštaja Nemanje Matića, najlogičniji izbor je Dušan Tadić.

Možda će vas zanimati

Ali, Piksi ne želi da priča o tome i razlog je prost, on misli da to - nije toliko bitno.

"Neko mora da bude, to je pravilo. To nije ni bitno toliko. Ne znam zašto se pravi fama oko trake? Ja sam bio u Zvezdi kapiten, pa i u reprezentaciji. Ne zato što sam ja htio, nisam se otimao za traku. Ljudi su mi je dali, rekli su: Ti si taj vođa, taj lider. Ti to zaslužuješ. Kasnije, kroz karijeru, nikad se nisam hvatao za traku. To ne treba da bude problem, ne vjerujem da će kod igrača biti ikakvih problema. Ja ću to odlučiti, ne oni. Ne treba više da se priča o tome", jasan je Piksi u razgovoru za Sport klub.

Onda je pojasnio šta njemu jeste bitno.

"Biti kapiten apsolutno nije važno. Važan je tim, timski duh, važno ja da mi na terenu izgledamo kao ozbiljna banda, a ne razbijena, da izgledamo spremni da se borimo, da trčimo, da igramo pametno, da pokažemo fudbalsku inteligenciju. O tome se radi. Kako tim bude igrao, to je ipak ogledalo trenera. Trener to traži", objasnio je on.

Nakon objavljivanja spiska, na kome nije bilo Luke Milivojevića, kapiten Kristal palasa je objavio da je završio karijeru. Stojković sada kaže da nikoga nije prectrao, ali da ne može ništa protiv njegove odluke.

"Niko nije uticao na mene da donesem tu odluku. Ja sam sve njih stavio na papir, pogledao datume rođenja, posljednja učešća u njihovim timovima. Nema tu nikakvog revanšizma. Sa Kolarovom imam super odnos, sa Ljajićem takođe. Milivojevića ne poznajem lično. Imam lijepo mišljenje o njemu. Mora se doći do toga da se pokaže neka druga vizija. Ja imam tu viziju. Te igrače trenutno ne vidim u toj viziji. Na sredini terena volim više kreativnosti. Volim kreaciju, volim 'art', umjetnost na sredini. Milivojević nije taj tip igrača. Daleko od toga da on nema kvalitet i da nije profesionalac. Sigurno ne bi igrao u Kristal Palasu. Tamo je čak i kapiten. Ali, nisam rekao da ih više neću zvati. Svima su vrata otvorena. Ostavio sam to kao otvoreno pitanje. Ako mi sutra bude trebao Kolarov, zašto ga ne bih pozvao? Ali Milivojević je rekao da neće više da igra, to je njegova odluka. Šta ja mogu s tim?", kazao je Dragan Stojković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC