• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo je loše, a onda su "orlovi" poletjeli ka Rusiji: Srbija opet počinje od istog protivnika, ovako je bilo 2016!

Autor Dragan Šutvić

Ovako je izgledao susret Srbije i Irske na startu prošlih kvalifikacija.

 srbija-irska-2-2-kvalifikacije-svjetsko-prvenstvo Izvor: MN PRESS

Bio je početak septembra, padala je jaka kiša, a vjera u reprezentaciju se izgubila. Na mokroj "Marakani" Srbija je dočekala Irsku i počela je svoj put ka Mundijalu.

I tog 5. septembra 2016. godine je počelo loše da gore nije moglo

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 2:2 (0:1)

/Kostić 62, Tadić 69; Hendrik 3, Marfi 80)

Možda će vas zanimati

Igrao se treći minut, Robi Brejdi je šutnuo iz slobodnog udarca, a Predrag Rajković je kratko odbio loptu, Ona je kružila po šesnaestercu, a onda se odbila pravo na nogu Džefu Hendriku koji ju je poslao iza leđa srpskog golmana. 

Nije bilo sreće, Rajković je bio zaklonjen, nije vidio loptu i ona je otišla preko gol-linije. Napadala je Srbija, ali napadi nisu urodili plodom. Filip Kostić je prodirao po lijevoj strani i šutirao, ali je golman Irske na tom meču Rendolf branio njegove pokušaje. 

Jedna lopta je u 32. minutu pala u peterac Irske, ali Mitrović i Nastasić nisu uspjeli da se "dogovore" ko će je šutnuti pa je velika prilika za "orlove" propala. Vidjelo se već tad, iako je rezultat bio nepovoljan, da tim ide ka odličnoj igri i dobrom rezultatu u kvalifikacijama. 

Imala je Irska jednu priliku poslije prekida, ali teško su dolazili na polovinu srpskog tima. A onda je konačno bedem pao! Aleksandar Mitrović se "rvao" u šesnaestercu protivnika i uspio nekako da doturi loptu do Filipa Kostića koji ju je zakucao u mrežu - 1:1! 

Sedam minuta kasnije opet je Kostić bio u glavnoj ulozi. Pao je na ivici šesnaesterca protivnika i sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je namestio Dušan Tadić i poluprazna "Marakana" je ipak huknula i pozdravila preokret. 

Srbija Irska 2 2
Izvor: Youtube/Sport M

Mogla je Srbija da obezbijedi tri boda na ovom meču da nije pogođena stativa u 72. minutu, ali je na kraju Srbija popustila, primila jedan gol iz ofsajda, potom je Rajković odbranio šansu, ali je konačno u finišu stigla kazna za pad u igri. Poslije kornera - Irska je došla do izjednačenja! 

Ipak, ovo je bio početak uspješnog ciklusa, igra tima je osim na startu i samom kraju bila odlična i vidjelo se da će se "orlovi" boriti za Rusiju.

Grupa je tada bila mnogo lakša, ali je tim u tom trenutku djelovao otpisano. Već poslije pobjeda nad Moldavijom i Austrijom publika se vratila na stadion i pohrlila da podrži "orlove". 

Sada jdeluje da je javnost uz njih od prvog momenta, a da je Irska u velikim problemima. Od 20:45 počinje novi ciklus kvalifikacija za Srbiju - a tim će morati na terenu da zasluži pobjedu koju su im mnogi već upisali. 

Idemo!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC