• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi je nekad prštao da ne možeš da dišeš: Đorđe Tomić za MONDO o pobjedi Zvezde, bonusima i najboljem igraču Partizana

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji vezista Partizana i Atletiko Madrida je pomno pratio 164. "vječiti" derbi i aktuelna dešavanja u srpskom fudbalu.

 zvezda-partizan-164-vjeciti-derbi-djordje-tomic-intervju-nemanja-jovic-bonusi-ne-mozes-da-dises Izvor: MN PRESS

Partizan nije uspio - upisao je prvi poraz poslije 19 uzastopnih pobjeda i to baš protiv najvećeg rivala.

Crvena zvezda je slavila u 164. "vječitom" derbiju, a nekadašnji vezista Partizana Đorđe Tomić za MONDO sumira utiske svega viđenog na stadionu "Rajko Mitić".

Možda će vas zanimati

Ekipa Dejana Stankovića je uspjela da stigne do trijumfa zbog kojeg mu je kolega Aleksandar Stanojević čestitao na osvojenoj tituli, a bivši fudbaler Atletiko Madrida je pomno pratio dešavanja na tom susretu.

"Teška utakmica, kao da su pod pritiskom igrali. Zvezda u prvom poluvremenu, mada je i Partizan poslije. Nekako su opterećeni igrači, mada velika je tu razlika... Partizan je bio bolji u prvom, Zvezda u drugom poluvremenu. Okej, Zvezda je pobijedila, treba joj čestitati", počinje Tomić za MONDO biranim rečima.

On ističe da su "njegovi" crno-bijeli imali svoje prilike da u ovom susretu stignu makar do neriješenog ishoda.

"Partizan je morao da iskoristi u prvom poluvremenu te dvije-tri situacije što su bile, da se bolje realizuju. Da se iskoristi Zvezdin pritisak pod kojim su igrali na početku. Poslije su se stabilizovali, već je bilo teže, gol iz prekida... Mada imao je i Partizan šanse. Čestitke Zvezdi na pobjedi, ne može se reći da je nezasluženo, ali mislim da je imajući sve u vidu remi bio nekako najrealniji."

Govoreći o kvalitetu fudbala viđenom na samom derbiju, Tomić kaže da su se vremena promijenila u odnosu na period kada je on bio dio okršaja sa Crvenom zvezdom, ali ističe da i sada ima kvalitetnih igrača u dva najveća srpska tima.

"Ne volim da kritikujem, ali prosto su neka takva vremena došla. Odavno već derbi nije nivo kao što je bilo ranije. Ima tu poteza, desi se, ali ja sam skupljao lopte na derbijima 80-ih. To sve gazi, gazi, gazi, to su akcije, to pršti i na jednoj i na drugoj strani! I mi kad smo igrali, '98, pa pobijedimo Zvezdu 2:1. Pa igra onaj Aćimović, igra Gojković, Perica Ognjenović, Bunjevčević, Drulić... Ma igraju i jedna i druga strana, ne možeš da dišeš, navaljuju na tebe sa svih strana i mi na njih navaljujemo. Nekako je to bilo sadržajnije. Ima i sad dobrih igrača, ne želim da umanjim, i ovaj Katai je strašan igrač, ali nekako je očigledno da su prije bili bolji", priča Tomić u dahu za MONDO.

Ko je na njega ostavio najjači utisak na 164. derbiju?

"Ovaj mali Jović iz Partizana! On je ostavio utisak, da je mali tako ušao u meč. Mnogo korektno je odradio, te tri situacije napravio, prvi mu je derbi. Nije to lako. On je u Partizanu najbolji utisak ostavio. Što se tiče Zvezde, taktička je utakmica bila, oni su taktički potkovani, izađu na visok presing, pa se napadne druga lopta... Ali već šest-sedam godina derbi nije toliko sadržajan."

Izvor: MN PRESS

Tomić se osvrnuo i na komentare Stanojevića i Stankovića povodom pravila o dva "bonus" igrača, odnosno obavezno stavljanju u prvu postavu dvojice igrača koji imaju 21 ili manje godina.

"Uvijek ima mladih igrača, onih koji zaslužuju. Uvijek je bilo talenata i biće ih. Uvijek ima klubova gdje trener voli da ubaci mladog igrača, da mu da šansu. Ali ne treba se vezivati za to pravilo. Uvijek su se davale šanse, ne treba se opterećivati sad 'e mora'. Ako neki zaslužuju, pa staviće trener tri igrača iz omladinske škole. Kao ideja nije loše, ali nije sad da se nikad nisu stavljali mladi igrači... Kad nisu dobijali šansu? Uvijek i u svim klubovima. I Vojvodina je imala sjajnu školu, i drugi timovi", rekao je Đorđe Tomić za MONDO.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC