• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odjekuju Zvezdine bombe, a Stanković razmišlja samo o njima: Mnogo im dugujem, evo kada ću sjesti i razmišljati!

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-belih ostao misteriozan o ''bombama'' koje klub želi.

 superliga srbije inđija crvena zvezda najava stanković Izvor: MN PRESS

U sjenci najavljenih pojačanja, a priča se o velikim imenima, Crvena zvezda će u Inđiji igrati meč 33. kola Superlige. Rival koji ne leži crveno-bijelima, barem tako pokazuje posljednjih nekoliko mečeva, mogao bi da bude tvrd orah.

Inđija se grčevito bori za opstanak, a djeluje da je pažnja navijača Crvene zvezde mnogo više usmjerena ka Aleksandru Dragoviću, Aleksandru Prijoviću, Nemanji Radonjiću i ostalim potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu...

Možda će vas zanimati

Govorio je Stanković o mogućim pojačanjima.

''Radim sa momcima koje imam ovdje u grupi i ne razmišljam ni o čemu dok ne ostvarimo naše ciljeve. Kad se bude sve završilo onda ću sesti, iako radimo i pravimo planove. Dok se ne završe obaveze koje imamo ja radim sa momcima koje imam na raspolaganju i momcima koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom. U ovom trenutku im dugujem mnogo, jer su predobri, prepošteni, radni, voljni, tako da sam ponosan na sve momke koje imam i razmišljam samo o njima'', rekao je Stanković.

Odgovorio je Dejan Stanković i na pitanje da li se u klubu razmatra otkup ugovora Dijega Falćinelija.

''Ja sam trener, ne znam'', rekao je čovjek koji je fudbalsko ime izgradio u Italiji, odakle je napadač i stigao u Srbiju

Crvena zvezda se u prethodnim godinama mučila protiv Inđije, bez obzira da li se igra na domaćem terenu ili na gostovanju.

''Prethodni put kada smo igrali protiv Inđije na njihovom terenu bilo je 1:1, u kupu 2:1. Jednostavno nekada se dešava da ti protivnik malo više ne leži i imaš više problema. Još uvijek matematički nismo obezbijedili titulu, tako da naš cilj ostaje isti. Volim kada imamo teške situacije, teške utakmice i protivnike jer u takvim mečevima samo možemo da porastemo kao ekipa i ništa drugo'', istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Inđija je u specifičnoj situaciji, bodovi su joj neophodni za opstanak u elitnom rangu.

''Ne znam koliko su rasterećeni. Oni se bore za opstanak. Ako ne griješim, njihova pozicija na tabeli govori da imaju čemu da se nadaju, iz tog razloga ne znam da li će biti opušteni. Međutim to ne mijenja ništa kod nas, mi analiziramo protivnika, a ne njihovu situaciju na tabeli i da li će biti opušteni. Poštujemo svakog protivnika i idemo na pobjedu'', zaključio je trener Zvezde.

Stanković ima gotovo sve igrače na raspolaganju, a do kraja sezone neće u seniorski tim uvoditi momke iz omladinskog pogona. To je stav koji je po prvi put otkrio javnosti.

''Skoro svi igrači su na raspolaganju, Sanogo će zbog kartona morati da preskoči ovaj meč. Vidjećemo još, ima dosta igrača koji su igrali mnogo utakmica. Imamo još današnji trening i onda ćemo odlučiti ko će početi utakmicu. Imamo u timu bonus igrače koji treniraju i rade sa nama, u ovom trenutku ne, vidjećemo za sljedeću godinu'', zaključio je trener koji je svojevremeno sa 16 godina dobio šansu.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde istakao je da su mu kao i pred svaku utakmicu najbitnija tri boda, a ne gol razlika.

''Bili bismo zadovoljni sa 1:0 i tri boda. Mnogo puta sam rekao da ne može svaka utakmica da se dobije sa tri, četiri ili pet golova razlike, to nije realno. Nekad je dovoljna jedna korektna, dobra, takmičarska utakmica sa 1:0 i tri boda, jer mi težimo ka cilju, a to je titula. Način na koji ćemo stići do cilja mi nije toliko bitan. Kao što sam često govorio ako moram da biram između prelijepe igre u utakmici koju ćemo da izgubimo ili jedne korektne, dobre, teška utakmicu iz koje ćemo izaći kao pobednici, uvijek ću odabrati ovo drugo.

Dejan Stanković istakao je da ne razmišlja o obaranju rekorda. Do kraja sezone crveno-bijeli bi mogli da postignu preko 100 golova, osvoje preko 100 bodova i stignu do četvrte uzastopne titule, što tim nikada ranije nije uspijevao.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC