• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern potvrdio imenovanje novog trenera: Hansi Flik je definitivno bivši!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bavarski klub imenovao novog šefa struke.

 julijan nagelsman novi trener Bajern Minhen Izvor: Profimedia

Minhenski Bajern u utorak je zvanično objavio da je Julian Nagelsman imenovan za novog glavnog trenera, a da će funkciju preuzeti od 1. jula ove godine.

Možda će vas zanimati

"Nagelsman će preseliti u Minhen iz RB Lajpciga 1. jula 2021. godine uoči nove sezone. Potpisao je petogodišnji ugovor s njemačkim rekorderom po broju titula. Ugovor će trajati do 30. juna 2026. godine", saopšteno je iz bavarskog kluba, a prenijela agencija "Anadolija".

Iz Bajerna su pojasnili da su se na ovaj potez odlučili nakon što je klub pristao na zahtjev trenutnog glavnog trenera Hansija Flika da mu se ugovor raskine 30. juna 2021, dvije godine prije planiranog datuma isteka.

Mladi 33-godišnji Nagelsmann iza sebe ima već dva veoma uspješna trenerska posla. Prvo je vodio Hofenhajm, a zatim RB Lajpcig s kojim je u posljednje dvije sezone bio glavni konkurent Bajernu u borbi za titulu šampiona Njemačke.

Ovaj prelazak Nagelsmana u Bajern je istorijski, jer će podrazumijevati i rekordno plaćanje obeštećenja nekog kluba kada su u pitanju treneri.

Bajern će Lajpcig uplatiti odštetu 15.000.000 evra, koja bi mogla da pređe i preko 20.000.000 evra ukoliko, kao što se očekuje, bude osvajao titule sa Bavarcima.

Takođe, Nagelsman će praktično uoči svog 34. rođendana preuzeti Bajern, što je izuzetno rijedak slučaj u trenerskom svijetu, imajući u vidu da je Nijemac profesionalnu trenersku karijeru započeo u Hofenhajmu kada mu je bilo tek 28 godina.

Nagelsman je potpisao petogodišnji ugovor s Bajernom, do ljeta 2026. godine, pa će tako na "Alijanc areni" raditi momak kojeg su godinama svi već vidjeli kao budućeg trenera Bajerna.

Bilo je samo pitanje kada će se to desiti...

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC