• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda osvojila duplu krunu, a nije bilo za plate: Ispovijest kultne "desetke" crveno-bijelih - oprostio ogroman novac!

Autor Dragan Šutvić

Navijači su ga voljeli jer je davao golove Partizanu, ali godine u Zvezdi su tada bile turbilentne.

 crvena zvezda igor burzanović dupla kruna ispovijest Izvor: MN PRESS

Malo ko je osvojio srca navijača Crvene zvezde tako brzo kao Igor Burzanović. Sjajnu "desetku" starog kova voljele su "delije", a on je to osećao na terenu. 

On je u podkastu "Komuna" govorio o svom boravku u Crvenoj zvezdi, problemima sa kojima se susretao na "Marakani" i opet je podvukao da mu u Beogradu nije bilo lako. 

Možda će vas zanimati

"To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima nevjerovatnu podršku i vjetar u leđa. Sve osim te polusezone, jer sam došao na polusezoni i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dvije godine i osam trenera, četiri predsjednika kluba i tri sportska direktora. Poslije te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš negdje. To smo shvatili", iskren je Burzanović.

Ono što ga je urezalo u srca navijača Zvezde su golovi u derbijima. Bio je redovan strijelac protiv Partizana,.

"Dao sa u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me vjerovatno zavoljeli navijači. Te se stvari vole i poštuju, to se ne zaboravlja", prisjetio se Burzanović.

On je i ranije govorio o problemima sa kojima se u Beogradu susretao, pričao je o tome da je za Zvezdu igrao za 500 evra mjesečno.

"Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, vidio da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu htjeli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni", istakao je on. 

Na kraju je klubu oprostio ogroman dug, a kada je potpisivao pristao je na prilično malu platu s obzirom na svoj kvalitet. 

"Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvijezda prelaznog roka na Balkanu. Uspio sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača", zaključio je Burzanović. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC