• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspudić nakon kraja karijere i sjajnog oproštaja koji su priredili "Lešinari": Vječna ljubav prema Borcu i navijačima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji kapiten banjalučkog Borca Boris Raspudić okačio je kopačke o klin poslije 19 godina fudbalske karijere.

 boris raspudić za mondo poslije završetka karijere: vječna ljubav prema fk borac Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Boka kapiten se oprostio od aktivnog igranja fudbala!

Možda će vas zanimati

Legenda Borca i ljubimac najvatrenijih navijača banjalučkog kluba odigrao je posljednji meč u dresu Kozare iz Gradiške, ali su mu "Lešinari" sa Starčevice priredili oproštaj za pamćenje uz baklje i pjesmu.

"Iskreno nisam očekivao, došao sam kući sa utakmice i bile su komšije ispred zgrade i tu smo stajali da ih počastim. Nisam ni slutio šta mi se sprema. Supruga je 'kriva' za to iznenađenje. U jednom momentu mi je dala baklju i rekla zapali je. Ja sam joj rekao šta će mi sad, a ona je rekla, okreni se, dolaze tvoji drugovi. Kada sam se okrenuo 'Lešinari' su išli prema meni, skandirali moje ime, zapalili baklje i proslavili zajedno sa mnom. Još jednom sam se uvjerio da imam i da sam uvijek imao njihovu podršku, hvala im za sve i jedino kako mogu da im se odužim je da budem sa njima kad igra Borac", rekao je Raspudić na početku razgovora za naš portal.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Prema njegovim riječima, od samih početaka fudbalske karijere uvijek je bio dio "Lešinara" i to su navijači od starta prepoznali.

"Moja iskrenost, požrtvovanost dok sam igrao za Borac ih je kupila, davao sam uvijek sebe 100%, kada sam bio zbog kartona ili povrede odsutan sa terena, išao sam sa njima u kop ili na gostovanje, prošao i tu zanimljivih stvari i osjećao sam se kao dio njih, a i oni su dio mene. To su moji drugari, to su moja braća sa tribine".

Banjalučki Borac je prema njegovom mišljenju najveći klub u Bosni i Hercegovini.

"Za mene je Borac najveci klub u BiH, ne zanima me istorija i broj osvojenih trofeja drugih klubova. Imao sam ponude drugih klubova da pređem kod njih ali nikad nisam pristajao, bio sam stava 'ili ću igrati vani ili samo za Borac u m:tel Premijer ligi BiH'. Borac mi je dao sve, osim da se oprostim od dresa, i ja sam njemu bar nešto dao, ta ljubav se neće ugasiti".

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U friško okončanoj karijeri, Raspudić je osvojio mnogo trofeja, a naravno najdraža mu je titula sa Borcem u prvenstvu BiH 2011. godine.

"Sa Borcem sam osvojio istorijsku titulu prvaka države i dva pehara Kupa Republike Srpske. Osvojio sam Singapursku ligu takođe istorijsku za DPMM Bruneji i dva tamošnja kupa, a naravno da mi je najddraža titula sa Borcem, kao što mi je najdraži momenat u karijeri istorijski gol u kvalifikacijama za Ligu sampiona protiv Makabija iz Haife".

...
Izvor: YouTube/taMas

Iz sveg srca bi volio da crveno-plavi danas pobijede Tuzlu siti i "ovjere" šampionski naslov.

"Danas Borac ima šansu da ponovo osvoji titulu, po prikazanom to i zaslužuje i nadam se da će iskoristiti prvu meč-loptu, a već u srijedu i da će podići pehar u Kupu BiH. Neće biti lako jer je i Sarajevo kvalitetan protivnik, ali ako se osvoji titula, ne smiju se emocije isprazniti pa da se ispusti kup i prilika za duplu krunu'. Pametni su momci i iskusni i vjerujem u njih".

Raspudić je mišljenja da je bilo teže doći do prve titule 2011. godine zbog činjenice da je Borac danas mnogo napredovao u organizacionom smislu, ali naravno ne želi da time umanji uspjehe izabranike Marka Maksimovića.

"Istina je da je 2011. godine bilo teže osvojiti titulu jer smo imali i finansijskih i organizacionih problema, sudije nam nisu bile naklonjene ali smo imali jak tim i slogu, igrali disciplinovano i odgovorno i zasluzeno osvojili titulu. U toj sezoni smo u i u gostima i kod kuće pobijedili Sarajevo i Želju", naglasio je Boka kapitan.

Izvor: MONDO

Na pitanje, hoće li danas biti na Gradskom stadionu, odgovorio je potvrdno. "Naravno, a i nije teško pogoditi na kojoj ću biti tribini".

Poslije punih 19 godina karijere, sad kad je okačio kopačke o klin, njegovi dalji planovi takođe su vezani za fudbal.

"Što se tiče daljih planova, možda ostanem rekreaciono u fudbalu iako već dvije i po godine treniram mlađe kategorije u Školi fudbala 'Spartak', a ako mi nešto izleti za seniorski fudbal, vjerovatno ću prihvatiti ulogu trenera. Jednog dana će se možda ispuniti i želja da sjednem na klupu svog Borca", zaključio je Raspudić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BANJALUČKI GIGANT

Nadam se kvalitetnim pojačanjima koja su iznad Premijer Lige BiH, a onda i iskoraku u Evropi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC