• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz treći put na kormilu Dobojlija: Sloga prvo želi u vrh Prve lige RS, a onda i u Premijer ligu BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uspješni stručnjak vratio se kući.

 zoran ćurguz povratak u fk sloga doboj Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uspješni fudbalski stručnjak Zoran Ćurguz imenovan je za novog šefa stručnog štaba dobojske Sloge. On je i u ranijem periodu trenirao "crveno-bijele", a sada će treći put sjesi za kormilo kluba u kojem je nekada i igrao.

Prvi čovjek Sloge Miroslav Kršić kaže da je Ćurguz bio logičan izbor.

Možda će vas zanimati

"Zoran Ćurguz je kao naš nekadašnji fudbaler i kao raniji trener Sloge ostavio dubok, ljudski, trag. Nije leđima zatvarao vrata kada je odlazio u druge klubove. Uvijek smo imali tu ljudsku dimenziju naše komunikacije i saradnje. On je intelektualac, ugledni građanin Doboja, pa i Republike Srpske. S takvim ljudima brzo se ostvare razgovori i postignu dogovori. Zadivilo nas je što se njegovi planovi i ambicije poklapaju sa vizijom ljudi koji vode Slogu. Danas smo svi na dobitku. I njega i nas u upravljačkoj strukturi čekaju veliki poslovi. Ideje postoje, volje ne manjka, zajedno krećemo u nove poduhvate", predsjednik Dobojlija.

Ćurguz je dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju i vanredni profesor na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Vrijeme koje je trošeno na putovanja u krajišku ljepoticu, Banjaluku, na treninge i utakmice Željezničara, biće posvećeno napretku Sloge i razvoju dobojskog najpopularnijeg sporta.

"Potpisao sam ugovor na tri godine. Biće dosta posla. Slijedi rad na potpunoj stabilizaciji Sloge. U narednoj godini želimo biti među tri najbolja kolektiva u Srpskoj", poručio je sjajni stručnjak.

I neće to biti sve. U Doboju imaju velike ambicije i kada su u pitanju mlađe kategorije, ali i infrastruktura.

"Radiće se još i na podizanju sportske infrastrukture, a akcenat je na radu sa mlađim selekcijama. Budućnost fudbala je u stvaranju sopstvenih snaga, prije nego kupovina igrača sa strane. Želimo da se naša juniorska selekcija naredne sezone plasira u Premijer ligu BiH. Hoćemo da afirmišemo talente i mlade igrače dobojske regije, da za njih Sloga bude magnet, omiljena destinacija."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ipak, akcenat će biti na prodoru Sloge u vrh prvoligaškog fudbala Srpske.

"Što se seniorskog tima tiče, ovog ljeta treba nam šest igrača na više pozicija, pa da narednu sezonu završimo među tri najbolja prvoligaša Srpske", naglasio je Ćurguz.

Dok je uspješno vodio Modriču, gradačačku Zvijezdu, banjalučki Željezničar i još jedan broj klubova, Ćurguz je uvijek lijepo pričao o Doboju i o Slogi.

"Doboj je grad gdje sam odlučio da živim sa svojom porodicom i provedem svoj život, realizujem svoje profesionalne obaveze. Doboj je grad odrastanja moje djece. A Sloga? Sloga je klub gdje sam igrao. Sloga je kolektiv koji sam trenirao. Vjerujem da će Sloga za tri godine biti kadra da bude ozbiljan konkurent za ulazak u Premijer ligu BiH. Ne dajem olako obećanja, ozbiljan sam čovjek, oprezan sam na svaku izgovorenu riječ, pa zato vodim računa i sada šta govorim. Potrebno je tri godine da se steknu uslovi da ciljamo ’elitu’ BiH. Biće lijepo da se Sloga vine na znatno viši nivo, uz potpunu podršku gradskih struktura, da nam tribine budu krcate, da ljubitelji fudbala iz Doboja, ali i sa Trebave, Krnjina, sa Ozrena dođu i podrže Slogu, dive se našim novim pobjedama", poručio je povratnik na klupu dobojskog fudbalskog prvoligaškog broda.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC