• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni sve stižu, to je problem! Stanković se oglasio o Kairatu, a pomenuo je i Borac iz Banjaluke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde zna šta čeka njegov tim u dvomeču kvalifikacija Lige šampiona sa starim znancem Kairatom.

 dejan-stankovic-o-kairatu-i-ligi-sampiona Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će utakmicom sa Vojvodinom u petak od 20 časova krenuti u novu sezonu. Pripreme su odrađene, a odigrano je i nekoliko jakih kontrolnih mečeva, ali timu ipak nedostaju utakmice u nogama. 

Možda će vas zanimati

Koliko je nezgodno igrati protiv ekipe koja je u punoj takmičarskoj formi u ovom dijelu sezone osjetio je Makabi iz Haife, koji je na startu kvalifikacija izgubio od Kairata. To znači da će kazahstanski tim biti rival crveno-bijelih u drugom kolu, a trener Dejan Stanković je svjestan opasnosti koju ovakve utakmice donose.

Kairat dolazi u punoj formi, a već jednom je Crvena zvezda uspjela da se "opeče" u dvomeču sa ovim timom. Te 2015. godine tim Miodraga Božovića izbačen je u prvom kolu kvalifikacija.

"Makabi je talentovaniji i organizovaniji, ali teško je bez priprema ući u kvalifikacije. Vidjela se razlika u kvalitetu, ali oni sve stižu jer su u ritmu. To je stavka koja može da nam bude problem. Makabi je kvalitetniji, da su imali desetak utakmica možda bi drugačiji ishod bio, spominje se put i razlika u vremenu", analizirao je situaciju Dejan Stanković. 

A onda je direktno prokomentarisao aktuelni tim Kairata.

"Igraju sa dva špica i iza lopte, imaju dobru tranziciju, Vagner Lav je odličan i igra kao desetka, a oni ne žele da konstruišu igru. Uz dosta rada i trke igraju direktan fudbal", otkrio je on.

Neće se ponoviti greška Izraelaca i Crvena zvezda će direktno ići na meč. 

"Treniraćemo dan pred meč ovdje na Marakani i putovati direktno, nećemo ulaziti u njihovu satnicu. Igraćemo kao da je u četiri popodne, po tome ćemo ravnati doručak i ručak, vodimo se našim da ne bi bilo problema. Znam da je Makabi otišao tri dana ranije, mi ćemo direktno na meč i vratiti se poslije", objasnio je Stanković. 

Na kraju su ga upitali da li smatra da je izbacivanjem pravila o golu u gostima Crvena zvezda profitirala.

"I Milan je profitirao... To je okej, ulije hrabrosti domaćim ekipama. Dosta puta kažeš da neću da riskiram da kod kuće primim gol. Sad ako je tako, nije drama. Može samo da bude pozitivno. Borcu iz Banjaluke je bilo negativno, ali Bože moj - i staro pravilo je nosilo dobro i loše.  Domaće ekipe koje hoće da se takmiče, to je dobro za njih", zaključio je Stanković. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC