• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 stvari koje je Stanković vidio: Trojica se nametnula, dvojice nema - problem samo jedna pozicija?!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli završili pripreme, Stanković se osmjehuje, a nekoliko igrača se nametnulo za startnu postavu!

 fk crvena zvezda analiza priprema ljeto 2021 pet stvari Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde završili su pripreme za sezonu 2021/22. Remijem protiv Šturma u Gracu okončan je boravak u Austriji, a narednog petka protiv Vojvodine počinje sezona u kojoj će ciljevi ponovo biti najviši mogući. Nekako se podrazumijeva dupla kruna, ali i grupna faza u Evropi, jer Zvezda godinama nije imala ovako lak put kroz kvalifikacije...

Dejan Stanković izuzetno je zadovoljan urađenim, a bilo je i fudbalera koji su ga impresionirali tokom treninga. Dešavanja sa posljednjeg meča ukazuju na status koji će neki igrači imati u klubu, mada je Stanković rekao da je i taj meč poslužio samo za uigravanje. Da stvari budu neobičnije, probao je formaciju 3-4-3!

Možda će vas zanimati

Iako se Stanković našalio sa njim kada su se sreli, trebalo bi očekivati da je Aleksandar Dragović na vrhu liste ljudi koji su impresionirali. Skratio je sopstveni odmor, priključio se što prije timu da bi mogao da pomogne već u drugom kolu evropskih kvalifikacija. Takođe, iskusni štoper reprezentacije Austrije treba da bude glavna karika u defanzivnom dijelu tima.

U ofanzivi će to biti starosjedioci u vidu Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i El Fardu Bena, bez obzira ko bude ispred njih... Mjesto startnog napadača možda je u ovom trenutku i najveća Stankovićeva dilema!

Ali, dok šef stručnog štaba Crvene zvezde mora da ''razbija glavu'' oko toga, ima i stvari koje su mu sinoć postale jasne. Skupili smo na jedno mjesto pet utisaka sa generalne probe u kojoj Crvena zvezda nije pobijedila, ali je pokazala da je spremna da igra takmičarski fudbal sredinom jula, u punom intenzitetu i protiv kvalitetnog protivnika!

Da krenemo redom...

Povratak otpisanog - Aksel Bakajoko!

Izvor: MN PRESS

Mnogi su sumnjali, ali od sinoć je jasno - Aksel Bakajoko je igrač za Zvezdu. Treba mu još prostora da se uigra, ali njegova brzina i prodornost u potpunosti su eksplodirali od kako je pomjeren malo defanzivnije. Na četiri prijateljske utakmice Stanković ga je isprobao i kao desnog beka i kao ving-beka, a utisak sada ne može da se poredi sa onim zimskim.

Tada se mučio sa povredom, nije bio potpuno spreman, mnogi su ga već nakon treninga označili kao promašaj, a danas figurira kao oružje iz sjenke crveno-bijelog tima. Kada igra nešto defanzivnije, njegova ''sirovost'' dolazi do izražaja. Ne mora da dribla, pred njim je otvoren teren i dovoljno je samo da bude brz, a to jeste!

Donio kup, pa ''poludio'' - hoće da bude starter!

Izvor: MN PRESS

Još jedan igrač sa sličnom ulogom. Otpisivan, proglašavan za višak, pripremana mu je i pozajmica... Sad će Nikolu Krstovića teško istjerati iz tima iskusniji Milan Pavkov i Loi Dioni. Francuz je stigao prekasno da odmah bude starter, a snažni napadač i junak protiv Liverpula i Milana nije dobio ni minut protiv Šturma.

Za to vrijeme, Krstović koristi sve što se pred njega stavi! Bio je junak u finalu Kupa Srbije kada je ''napravio gužvu'', a na talasu tog samopouzdanja odradio je najbolje pripreme u karijeri. Protiv Arđeša je bio najbolji igrač crveno-bijelih uz dva postignuta gola, a i minutažu protiv Austrijanaca je dobro koristio. Uostalom, da je Falko iskoristio njegovu asistenciju, bilo bi 1:2!

Pomenuo je Terzić da bi mogao u startnu postavu!

Vunderkind zbog kog se Dekiju cakle oči!

Izvor: Facebook/FK Crvena zvezda

Sa kakvim je žarom u glasu i sjajem u očima govorio Dejan Stanković o Petru Staniću. Ako je vjerovati treneru Zvezde, a zašto ne bismo, jedno od posljednjih pojačanja ima sve da postane vrhunski fudbaler. Stigao je prije nekoliko dana, sa debija će pamtiti jedan nevjerovatan šut koji je imao, a može se čuti da je blizu minutaže...

Bonus je, ima tek 19 godina, a crveno-bijeli su ponovo spremni da minute mladom igraču poklone na sredini terena. Uostalom, Petar Stanić je iz Pančeva stigao da igra. Vidjećemo uz koga, Seku Sanoga, Nenada Krstičića ili nekog trećeg...

Povratak Krstičića i uticaj na Sanoga

Izvor: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

Zvezda je jedno vreme intenzivno tražila klub Gejloru Kangi, a on se sinoć nije našao u timu. Da li je potpuno precrtan... Problema neće biti. Za mjesta u defanzivnijoj liniji veznog reda konkurišu Sanogo, Krstičić, Nikolić, Petrović i Stanić, pa će Stanković biti na slatkim mukama zbog mjesta na kom je igrao.

Seku Sanogo je krivac za dva penala i vjerovatno dvocifren broj prekršaja, ali to je njegova igra. Biće ponovo ključan čovjek za prekid protivničkih akcija, a Nenad Krstičić donosi kvalitet, iskustvo i mogućnost distribucije lopte u napadačku fazu kakva je nedostajala od njegovog odlaska. Vjerovatno se fudbaler iz Obale Slonovače najviše obradovao ''Neni'', čojveku koji se iz Atine vratio da ga rastereti.

Biće uživanje za Petra Stanića da uči fudbal od njih dvojice, dok će Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, ukoliko ne napuste klub, morati da budu drastično bolji da bi dobijali minute!

Štoperski trio, a Babić i Pankov?

Izvor: MN PRESS

Ostavila je Zvezda sinoć solidan utisak, ali se to ne može reći za sve igrače. Najslabiju partiju odigrali su ''saradnici'' Aleksandra Dragovića u neuvježbanoj odbrani srpskog šampiona. Dragović je bio centralno, Radovan Pankov sa desne, a Srđan Babić sa lijeve strane i škripalo je svuda. Pankov je grešio češće, Babić je krivac za prvi penal na meču, pa će morati bolje u narednim mečevima.

Brine navijače i izostanak Miloša Degeneka. Iskusni fudbaler nije u prvom (izgleda ni u drugom) planu, ponovo se priča o njegovom odlasku, ali teško je zamisliti da bi odmogao timu u ovakvim trenucima. Uostalom, već se nekoliko puta ''vraćao sa pijace'' pravo u startnu postavu i postajao heroj Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC