• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ponijele su me emocije, šta ćeš..." Kulašin u debiju za Borac "otkinuo" bodove bivšem klubu - Motiv da još jače radim!

Autor Dragan Šutvić

Enver Kulašin pogodio je u 88. minutu meča na Grbavici, za bod Borca protiv Željezničara

 željezničar borac enver kulašin Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučki Borac stigao je sinoć do boda u duelu sa Željezničarom, prvom velikom derbiju bh. fudbala u novoj premijerligaškoj sezoni.

Meč je završen rezultatom 1:1, a sudbina je htjela da jedini gol za crveno-plave postigne – Enver Kulašin, jedan od najboljih izdanaka "Željine" škole fudbala, koji se ovog ljeta preselio na Gradski stadion!

Možda će vas zanimati

Kulašin će tek 11. septembra proslaviti 18. rođendan, a debi i prvi gol za Borac zabilježio je na Grbavici, protiv kluba gdje je ostavio trag u omladinskim selekcijama.

"Drago mi je što sam postigao gol, ali svakako da imam poštovanje prema Željezničaru. Malo su me emocije ponijele, onda sam malo zaboravio i skočio, ali sam se kasnije izvinio, šta ćeš…", iskreno je rekao Enver u razgovoru za MONDO.

"Probijanje leda" i postizanje prvog gola u crveno-plavom dresu mnogo će mu značiti, ali u isto vrijeme "spušta loptu na zemlju".

"Vjerujem da hoće, ali ovaj pogodak ne predstavlja ništa specijalno. Još treba da radim, da nastavim da se trudim, kako bi bilo golova i dobrih partija i u budućnosti."

Protiv Željezničara, Kulašin je ušao u igru umjesto kapitena Stojana Vranješa, koji je u 64. minutu zbog povrede nakon sudara sa Amarom Drinom morao da napusti teren.

"Žao mi je što se naš kapiten povrijedio, ali eto, spletom okolnosti se desilo da uđem na teren i postignem protiv bivšeg kluba. Sudbina je tako htjela, pa se na kraju meč završio dobro kako za Borac, tako i za nas."

Ispred igrača Borca sada je gostovanje Linfildu, u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, nakon čega slijedi domaći okršaj sa trebinjskim Leotarom, povratnikom u m:tel Premijer ligu BiH.

"Volio bih, svakako, da prije svega zabilježimo dobar rezultat i pobijedimo u Sjevernoj Irskoj.Tek onda ćemo razmišljati o Leotaru, o njima kad dođe vrijeme", zaključio je skromni krilni napadač, koji je opravdao povjerenje već na prvom meču u kojem je dobio priliku.

Samo da tako nastavi – reći će brojni navijači Borca…

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC