• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo se ne dešava često u Premijer ligi BiH - pohvala za sudije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Treba pohvaliti suđenje kad je dobro. Luka Bilbija je fantastično odsudio utakmicu i čestitam mu na svim dobro donešenim odlukama. Ovo je put kako treba da idemo dalje u Premijer ligim, a ne da gledamo svako kolo ko nam sudi i šta nas čeka", poručio je trener Veleža.

 feđa dudić pohvalio sudiju luku bilbiju iz prijedora Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Radnika i Veleža podijelili su bodove odigravši 1:1, a remijem na Gradskom stadionu, u posljednjem duelu 4. kola m:tel Premijer lige BiH, bili su zadovoljni u oba tabora.

Bijeljinci su bili bolji u prvom, Mostarci u drugom poluvremenu, pa kada se na kraju sve sabere i oduzme, neriješen ishod je i najpravedniji.

Možda će vas zanimati

Pokušao je trener Veleža Feđa Dudić kombinovanim sastavom da se suprotstavi raspoloženim igračima Radnika, ali nije išlo u prvih 45 minuta, pa je na startu drugog dijela morao da izvrši čak četiri izmjene, koje su mu na kraju i donijele bod.

"Čestitam Radniku na prvom poluvremenu. Kako su ga odigrali, a kako smo mi igrali, dovoljno govori ono što sam uradio na početku drugog dijela. Dominirali su i zasluženo vodili, ali kad smo uveli igrače... Krenuli smo s mislima na četvrtak (utakmicu sa Elfsborgom, prim. aut), da malo spasimo igrače, jer težak nam je raspored, ubitačan. Igramo već pet evropskih utakmica, u četvrtak je šesta, tj. četiri utakmice u 10 dana. Onda dobiju priliku neki drugi momci i potroše 45 minuta, pa onda moramo uvoditi ove da se kidaju, jedni te isti igrači. U drugom poluvremenu bolje smo stajali na terenu, osim gola imali stopostotnu priliku preko Brandaa. Mislim da smo zasluženo izjednačili, ali onda se desi situacija sa golmanom, gdje moramo spašavati bod. Dobro je jedino što nismo izgubili", rekao je Dudić, čiji tim je u finišu ostao bez isključenog čuvara mreže Bogdanovića, pa je na gol morao Radović.

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Strateg Veleža, čiji tim je prošlog četvrtka remizirao 1:1 sa Elfsborgom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a predstojećeg četvrtka u Sarajevu će igrati revanš sa Šveđanima, učinio je večeras ono što malo ko čini u domaćem fudbalu - pohvalio je glavnog arbitra susreta Luku Bilbiju iz Prijedora.

"Čestitam i sudiji Luki Bilbiji. Treba pohvaliti suđenje kad je dobro. Luka je fantastično odsudio utakmicu i čestitam mu na svim dobro donešenim odlukama. Ovo je put kako treba da idemo dalje u Premijer ligi, a ne da gledamo svako kolo ko nam sudi i šta nas čeka", jasan je Dudić, koji je u prošlosti imao mnogo prigovora na sudije u bh. eliti.

Izvor: MONDO/Igor Stanišić

S njegovim stavom složio se i Vlado Jagodić. Iako njegov tim nije uspio da upiše prvi ovosezonski trijumf, iskusni strateg može biti zadovoljan partijom fudbalera Radnika, naročito u prvih 45 minuta.

"Zadovoljni smo, pogotovo prvim poluvremenom, koje je najbolje Radnikovo u ovoj sezoni. Nažalost, neefikasnost je ta koja nas košta, kao i u proteklim utakmicama. Očekivali smo da će Velež u nastavku vršiti pritisak, nismo željeli da se povučemo, ali kad se završi utakmica ovako kako se završila, moramo svi biti zadovoljni. Moglo je otići i na našu i na Veležovu stranu. Pohvala mojim igračima na današnjem izdanju. Rekao sam da ova mlada ekipa raste i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve učinkovitija", poručio je Jagodić, koji je poželio sreću Veležu u četvrtak, u revanš utakmici protiv Elfsborga.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC