• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burna rasprava na Marakani: Neću raspravu sa Srbima, ni sa Rumunima! Trener Kluža na tri pitanja nije htio da odgovori

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Da vas podsjetim još jednom, Zvezda je osvojila Kup šampiona, a prethodnih godina dva puta igrala Ligu šampiona", rekao je rumunski stručnjak na stadionu crveno-bijelih pred utakmicu

 marijuš šumudika trener kluža pred meč sa crvenom zvezdom Izvor: Youtube/screenshot/ CFR 1907 Official

Ekipa rumunskog šampiona, Kluža, doputovala je u ponedjeljak u Beograd na meč protiv Crvene zvezde u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Trener gostiju, Marijuš Šumudika (50), održao je na "Marakani" veoma interesantnu konferenciju za novinare, na kojoj je na neka pitanja odgovarao zanimljivo, a na neka nije uopšte odgovarao, poput onih o njegovoj mogućoj selidbi u turski Kajzeri.

Možda će vas zanimati

Doduše, nije htio ni da govori o kritikama rumunske legende Dana Petreskua na to kako Kluž igra ove sezone...

Šumudika je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" razgovor počeo pričom o velikoj vrućini.

Na pitanje da li će sutrašnji meč biti težak, posebno s aspekta visoke temperature, rumunski stručnjak umanjio je značaj tog faktora.

"Logično je da je temperatura veliki protivnik, ali za nas, tako i za njih. Kada sam sletio danas iz aviona mislio sam kao da sam stigao u Dubai. Jako je toplo, vrijeme nas 'pritiska', a pored toga imamo i stadion sa navijačima koji dižu temperaturu. Maloprije sam pogledao u kolima, temperatura je bila 37 stepeni i vjerujte mi da je na nivou tla 45-50. Pripremićemo cipele, kopačke, majicu sam ostavio u hotelu i prelazimo na posao. To nam je sudbina", rekao je on.

Izvor: Youtube/screenshot/ CFR 1907 Official

Šta za njega znači "rat" o kojem priča kada najavljuje utakmicu?

"Molim sljedeće pitanje", rekao je on.

Na pitanje da li je govorio sa vlasnikom kluba Joanom Vargom o svom položaju, odgovorio je isto.

"Sljedeće pitanje."

Rumunski novinari pokušali su novim pitanjem - "Da li ste čuli izjavu Dana Petreskua, da je ekipa u njegovo vrijeme izgledala mnogo bolje nego sad?"

"Sljedeće pitanje", nasmijao se Šumudika.

Zašto ste onda došli na konferenciju?

"Malo više poštovanja prema domaćinima... Očekujem pitanja vezana za sutrašnju utakmicu, odgovoriću sa najvećim zadovoljstvom na takva pitanja. Ne želim da ulazim u bilo kakvu raspravu sa bilo kim, bilo da se obraćam Rumunima ili Srbima ili Rumunima koji su doputovali ovdje."

Onda je uslijedilo pitanje koje mu se svidjelo - kakvu je igru pripremio?

"To je rat koji se vodi u dvije bitke. Jasno je da se sutra vodi prva bitka. Ako izgubim sve borce, s kim ću dobiti drugu bitku? Hoću takav rezultat koji će nam dati nadu pred drugu utakmicu. Naravno, nisam pripremio samo ofanzivnu ili defanzivnu taktiku. Da je tako, igrao bih sa 11 odbrambenih ili 11 ofanzivnih napadača, a ekipa se sastoji i od jednih i od drugih."

Da li je saglasan sa tim da je i Zvezda pod pritiskom?

"Da podsjetim još jednom - Zvezda je osvojila Kup šampiona, prethodnih sezona je takođe igrala Ligu šampiona i naravno da navijači nisu srećni onim što se trenutno dešava. Kod svakog trenera nije bitna ni prošlost, ni budućnost, već je bitan aktuelni trenutak... Naš zadatak je da se borimo na taj način i da ostvarimo rezultat koji će nam davati šanse za drugu utakmicu."

Kako vidi Zvezdu i da li zna kako ona igra?

"Imam izvore informisanja, prijatelje u Srbiji, prikupio sam dosta informacija. Imam i kolege igrače s kojima sam drug otad smo zajedno igrali fudbal. Srbi i srpski igrači su slični rumunskim i lako smo sklapali prijateljstva dok sam igrao, pa mi je bilo veoma lako da saznam dosta detalja o samoj igri", izjavio je veoma neposredni trener.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC