• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija oduševila bivšeg predsjednika Zvezde: Zbog Piksijevog tima išao u Dablin, jedan igrač ga posebno oduševio!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji predsjednik Crvene zvezde i poznato lice u svijetu Holivuda oduševljen igrom srpskog tima.

 orlovi oduševljen den tana bivši predsjednik crvene zvezde Izvor: MONDO/Neša Petrović

Srbija je iz Dablina donela samo bod, ali su svi konačno bili zadovoljni igrom nacionalnog tima. Šanse za direktan plasman na Mundijal u Kataru su i dalje tu - a postoji i drugi put, "orlovi" sve drže u svojim rukama, a u reprezentaciju koju predvodi Dragan Stojković Piksi vjeruju mnogi.

Među njima je i Den Tana, sa kojim je kolumnista MONDA Neša Petrović obavio opširan razgovor u Dablinu. Pred vama je samo prvi dio tog intervjua. I nekadašnji predsjednik Zvezde oduševljen je Piksijevim timom.

Možda će vas zanimati

Pljušte pohvale na račun Dragana Stojkovića i njegovih pulena poslije odlične igre u Dablinu, bez obzira što su se u Beograd vratili bez planirana dva boda. Ne pamti se kada je javnost u Srbiji bila toliko ponosna na ideju, stav i opredjeljenje svoje fudbalske reprezentacije kao u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jedan od onih koji je uživao tokom 90 minuta na stadionu Aviva bio je i legendarni Dan Tana.

''Krenuo sam da pružim podršku i milo mi je kako se radi sa reprezentacijom od kako je Piksi sjeo na klupu selektora. Vidim da su i navijači impresionirani načinom na koji Srbija igra u posljednje vijeme'', rekao je bivši predsjednik Crvene zvezde, osjetivši potrebu da se još jednom osvrne na lik i djelo Dragana Stojkovića:

''Poznajem ga dosta dugo, gledao sam uživo preko sto utakmica na kojima je njegov ogroman talenat uvijek dolazio do izražaja. Ali meni je nešto drugo bilo još važnije od tog fudbalskog kvaliteta. Piksi nikada nije bio član tih ’grupica’ u reprezentaciji. Dejo je imao svoju, Siniša svoju, Peđa svoju… A Piksi je bio dobar sa svima. Bio je član svih ’grupica’, ali ne kao oficir, nego kao vojnik. Imponuje taj njegov mir. Možda je iznutra druga osoba, ali nikada to ne ispoljava, uvijek je pozitivan, vedar i dobro raspoložen''.

Pogledajte detalje sa gostovanja Srbije u Dablinu:

Uvjerio se Dan Tana u Dablinu da je Piksi svoju energiju već uspio da prenese na cijelu reprezentaciju.

''Vidim da u ekipi nema 'klika', svi veslaju u istom pravcu. Prisutna je želja za dokazivanjem, što je prirodno i normalno. Disciplina je na najvišem mogućem nivou, talenta ima koliko hoćete i potrebno je vrijeme da budemo još bolji. Činjenica je da trenutno ne pripadamo svjetskoj sili, ali smo na dobrom putu i ako nastavimo ovako, vratićemo se vrlo brzo tamo gdje smo bili u doba Piksijeve igračke karijere''.

Očigledno je da su fudbaleri Srbije u ekspresnom roku prihvatili Piksijevu ideju, poštuju ga i kao selektora i kao fudbalsku veličinu.

''Primjer Aleksandra Mitrovića poslije utakmice sa Luksemburgom dovoljno govori o atmosferi u reprezentaciji. Ja sam u njegovim godinama takođe imao prelom nosa i ležao sam sedam dana u bolnici. Piksi je rekao Mitru da može da ostane u Beogradu i da odmori, ali ovome to nije bilo ni na kraj pameti. Odgovorio je ’ne, ja idem sa reprezentacijom’. Dakle, nije otišao da se provodi po splavovima, nego je krenuo sa ekipom i dao sve od sebe da bude na raspolaganju. Čak i da nije igrao, najvažnije da je on tu, da je dio grupe. To je nešto novo, vrlo pozitivno. To je način na koji se stvara kult reprezentacije'', zastao je Dan Tana, pa nastavio:

''Sve više podsjećamo mentalitetom na ove Irce. Oni su takvi, nikada ne odustaju. Evo, listao sam njihovu štampu na dan utakmice, kao da su na vrhu tabele. Imaju jedan bod, a i dalje pričaju o plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Zamisli nas u njihovoj situaciji, ne bismo smjeli na ulicu da izađemo. Nevjerovatan je taj irski nepokolebljivi duh. Srbiji ništa ljepše nije moglo da se dogodi od dolaska Piksija na funkciju selektora. On nije diktator, ponaša se kao dio cjeline. Gledam ga ovdje u Dablinu, nosi istu uniformu kao svi u ekipi. Kad ga vidiš, misliš da je jedan od igrača koji treba da istrči na teren i da igra utakmicu. Ali, nije to daleko od istine. Piksi i jeste glavni ’igrač’ ove reprezentacije''.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC