• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrao minut protiv Zvezde i dao joj gol: Savladao Borjana, a Pankov postao heroj - sad želi osvetu za ispadanje!

Autor Dragan Šutvić

Poslije dve godine mu se putevi ponovo ukrštaju sa srpskim šampionom i želi da opet bude strijelac.

 ludogorec pjeros sotiriju igrao protiv crvene zvezde  Izvor: Youtube/PFC Ludogorets 1945/Aleksandar Tucakovic/printscreen

Crvena zvezda biće silno oslabljena na meču u Razgradu, a Ludogorec želi pobjedu na domaćem terenu protiv tima koji bi mogao da im bude i najveći konkurnet za evropsko proljeće. Da bi pobijedili, odličnu partiju mora da odigra kiparski internacionalac Pjeros Sotiriju (28), koji već dobro poznaje Crvenu zvezdu.

Ovaj napadač Ludogoreca već je igrao evropski meč protiv srpskog šampiona. Tom prilikom je na terenu proveo samo jedan minut i zatresao mrežu Milana Borjana.

Možda će vas zanimati

Bilo je to prije dvije sezone, kada je Sotiriju nosio dres Kopenhagena.

Sjećate se nestvarne penal-serije u Kopenhagenu, kada su se udarci izvodili sa bijele tačke koja nije postojala, a Borjan i Pankov postali junaci crveno-bijelih? Sotiriju je ušao na teren u 120. minutu kako bi bio jedan od izvođača penala i nakon samo nekoliko desetina sekundi savladao je golmana Zvezde.

Pogledajte penal Kipranina protiv crveno-bijelih:

Iskusni Kipranin neobranjivo je šutirao u trećoj seriji, a iako je pročitao njegovu namjeru Borjanu je bilo preteško da zaustavi udarac.

Danskoj ekipi to nije bilo dovoljno da savlada Crvenu zvezdu, pa se srpski šampion pod komandom Vladana Milojevića našao u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona - gdje je eliminisan Jang Bojs. Karijera kiparskog napadača otišla je u drugom pravcu.

Već nakon nekoliko mjeseci Kopenhagen ga je za dva miliona evra prodao Astani, da bi u februaru ove godine stigao u Ludogorec. Plaćen je samo 800.000, a u bugarskom klubu su za sada zadovoljni njegovim partijama.

Ove sezone je uglavnom bio standardan na evropskim mečevima, a dobrim rezultatima doprinio je sa po tri gola na domaćoj i međunarodnoj sceni. U Evropi je pogodio protiv Mure, Olimpijakosa i Malmea, dok je u prvenstvu bio strijelac na meču protiv Pirina, uz dva gola u posljednjem kolu protiv Boteva.

Protiv crveno-bijelih, koji su ga jednom već izbacili iz Evrope, imaće dodatni motiv da popravi golgeterski učinak.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC