• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanija u suzama, preminula je legenda koja je dominirala kao niko: Hiljade navijača odmah došlo da isprati svog idola

Autor Nemanja Majstorović

Cijela Britanija je u suzama, a ispred stadiona navijači su se skupljali u hiljadama.

 Preminuo Valter Smit Izvor: Profimedia

Cijela Britanija je u suzama, pošto je stigla tužna vijest iz Škotske. U svojoj 74. godini preminuo je jedan od najuspešnjijih tamošnjih trenera Valter Smit. 

On je legenda Rendžersa sa kojim je u dva navrata osvojio čak deset šampionskih titula, a od 19991. do 1998. godine je sedam godina zaredom bio prvak. 

Možda će vas zanimati

On je na klupi Rendžersa osim deset titula uzeo i pet kupova i šest liga kupova, a jedini uspješniji menadžer rendžersa od njega je legendarni Bil Strut koji je vodio klub od 1920. do 1954. godine. 

Smit je stigao u Rendžers 1986. godine a preporuka mu je bila to što je na Mundijalu bio pomoćnik tadašnjeg selektora Škotske Aleksa Fergusona. Smit je pet godina bio asistent Grejema Sunesa na klupi, a onda je u nevjerovatnoj seriji kao prvi trener uzeo sedam uzastopnih titula prvaka. 

Potom je četiri godine vodio Everton, a onda tri godine bio selektor Škotske. Vratio se u svoj Rendžers 2007. godine i do kraja karijere osvojio ne samo tri titule, već je 2008. godine sa Rendžersom igrao finale Kupa UEFA. 

Godine 2007. Smith se vratio u Rangers s kojim je osvojio još tri naslova prvaka, a 2008. je odveo ekipu i do finala Kupa UEFA u kojem je izgubio od Zenita iz Sankt Peterburga.

Stotine navijača Rendžersa su se skupile ispred stadiona "Ajbroks" da odaju posljednju počast svom idolu, pogledajte emotivne scene: 

Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC