• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Srbije za Portugal: Piksijevi "orlovi" napadaju kao nikad - zanima ih samo pobjeda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gledaćemo reprezentaciju Srbije koja napada favorita na njegovom terenu i želi da pobijedi po svaku cijenu!

 sastav srbije za meč za odlučujući portugalom Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u izdanju na kakvo nismo navikli - ide po pobjedu protiv favorita, na njegovom terenu. Pominjao je Dragan Stojković ranije da će Portugalci, isto kao i "orlovi", imati 10 fudbalera u polju i da neko treba da mu javi ako rivali znaju da lete. Pominjao je, a iz toga se moglo zaključiti da se evropskog šampiona iz 2016. godine uopšte ne plaši.

"Za Srbiju je najbitnije da se fokusira na svoju igru", moglo se čuti od selektora prethodnih dana, što znači da Piksi ni za pedalj neće odstupiti od svoje ideje. Nazovite je "hevi metal" fudbal, Piksizam ili kako god želite - Srbija će napadati u Lisabonu.

Možda će vas zanimati

I ako nešto govori u prilog tome, onda je to startna postava Srbije za taj meč.

Veliko finale kvalifikacija i meč koji može direktno da je odvede u Katar obilježiće ultra ofanzivna formacija Srbije, tim kakav vjerovatno nikada nismo vidjeli.

Pretpostavlja se da će na golu biti Predrag Rajković, koji je tokom čitavog ciklusa sticao Piksijevo povjerenje, pa mu se neće zamjeriti onaj kiks sa prethodnog okupljanja. Nekadašnji golman Crvene zvezde biće komandant posljednje linije tima, a u njoj će se opet naći trojica igrača.

Strahinja Pavlović je siguran kao lijevi štoper, Nikola Milenković je siguran kao desni štoepr, a jedina nedoumica je u sredini. Najbliži mjestu je Miloš Veljković, mada postoje opcije sa Stefanom Mitrovićem ili Urošem Spajićem na toj poziciji. Ipak, nekadašnji "zlatni orlić" sa Novog Zelanda za sada figurira kao najvjerovatnije rješenje.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva, na bokovima neće biti toliko pomoći u defanzivi. Lijepo će Filip Kostić, koji se oporavio od povrede, a desno Nemanja Radonjić, koji se za ovu ulogu uigravao protiv Katara i potpuno razbio lijevu stranu njihove odbrane. Brzinom bi morao da napravi problem i Portugalcima, a sjećamo se da je Santoš u Beogradu baš zbog njegove partije morao da izvede Kansela, kako bi se izbjeglo poigravanje sa defanzivcem Mančester sitija.

Pogledajte šetnju reprezentativaca u Portugalu:

U istoj liniji sa njima igraće Nemanja Gudelj, koji će biti na pravim mukama tokom cijelog meča. Od fudbalera Sevilje očekuje se da zatvori veoma širok prostor, a ne bi bilo iznenađenje da Portugalci targetiraju baš njega. Pokušava Srbija napadima kroz sredinu, pa fantastičan meč mora da odigra Sergej Milinković-Savić koji će barem na papiru biti centralni vezni.

Naravno, zvijezda Lacija je ofanzivnija od Gudelja, pa se SMS očekuje i u završnici napada, ali i u kreiranju prilika za gol koji je Srbiji neophodan.

Možda bi tu negdje bilo mjesta i za Piksija, čovjeka koji je prije 37 godina pobijedio Portugal.

"Volio bih da zaigram, iako je to nemoguće. Bio sam mnogo mlad tada", rekao je selektor na konferenciji pred meč.

Ispred njega će igrati Dušan Tadić, koji mora kapitenski da povede Srbiju ka pobjedi jer samo u nju vjeruje, a tandem u napadu je već uigravan u ranijim prozorima. Aleksandar Mitrović je najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima, a Dušan Vlahović napadač o kojem priča cijela Evropa. Ako oni ne mogu protiv Portugala...

Imaće selektor Stojković dobrih opcija i na klupi, ali djeluje da je startnih 11 baš ono što on želi od fudbala. naravno, izostanci Nastasića, Lazovića i Đuričića su problem koji mora da se rješava u hodu, ali Srbija i ovako ima tim za ono što Piksi želi. Napadački fudbal i plasman na Mundijal! Nema ništa eventualno, bre!

Dakle, da rezimiramo...

SASTAV SRBIJE: Rajković - Pavlović, Veljković, Milenković - Kostić, Milinković-Savić, Gudelj, Radonjić - Tadić - Vlahović, Mitrović

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC