• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači htjeli da tuku zbog ruske zastave, mislili da je srpska: Bizaran incident u Zenici, reagovala policija!

Autor Haris Krhalić

Umalo da bude velikih nereda zbog greške i pogrešno protumačenog simbola.

 bih ukrajina navijači zenica incident Izvor: YouTube/Screenshot/Klix.ba/SportSport

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine igraju posljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a susret u Zenici obilježio je i neobičan incident. On je nastao kao posljedica greške organizatora, ali je čak i u tim okolnostima veoma čudan.

Na stadionu u Zenici na istu tribinu stavljeni su najvatreniji navijači domaćeg tima i svi navijači reprezentacije Ukrajine, što je vrlo brzo preraslo u sukob. Razlog za njega bila je ruska zastava koja se u jednom trenutku pojavila na tribini.

Možda će vas zanimati

Ukrajinci su je okrenuli naopako, kako to inače rade navijačke grupe sa svojim "plijenom", a domaći navijači svhatili su to kao provokaciju. U njihovim očima ruska zastava vjerovatno postala je srpska, pa su krenuli u obračun sa gostima!

Srećom, policija je brzo intervenisala i spriječila veći sukob na stadionu u Zenici.

Nakon nekoliko minuta guranja protiv domaćih i gostujućih navijača na sjevernoj tribini stadiona u Zenici, policija je uspjela da smiri strasti. Nekoliko najborbenijih navijača udaljeno je sa tribine, ali sukob zapravo uopšte nije uticao na odigravanje meča.

Ovo je tek jedan u nizu navijačkih incidenata u BiH. Nedavno su se u Mostaru sukobili navijači Veleža i Zrinjskog, a prije toga je velikih problema imao i Borac iz Banjaluke.

Naime, navijači Veleža su u toku utakmice Velež - Borac utrčali na teren u velikom broju, pa arbitru Sabriji Topaloviću nije preostalo ništa drugo nego da prekine meč koji je par minuta kasnije proglašen i završenim nakon što se sa pomoćnicima povukao u svlačionicu!

Podsjećamo, reprezentacija BiH porazom od Finske u pretposljednjem kolu izgubila je sve šanse da se plasira u Katar, dok su Ukrajinci pred večerašnji meč zavisili upravo od rezultata Finske i Francuske. Bitno im je da aktuelni svjetski šampion savladaju rivala u tom meču, a da oni upišu trijumf protiv BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC