• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jirgen Klop zbog njih nije došao na utakmicu! Trećeligaš koji je razbjesnio Nijemca ponovo stiže na Enfild

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jednom su ga "natjerali" da uopšte ne dođe na stadion. Da li će se ovog puta pojaviti?

 liverpul i šruzberi igraju u fa kupu Izvor: Profimedia

U Engleskoj se posljednjih godina dogodilo najmanje očekivano rivalstvo - Liverpula i Šruzberija.

Aktuelni vicešampion i drugoplasirani tim tabele Premijer lige ponovo će ove sezone igrati protiv trećeligaša, jer će se sastati u trećoj rundi FA Kupa. Biće to njihova treća međusobna utakmica u manje od dvije godine - i sve su bile takmičarske i veoma burne.

Možda će vas zanimati

Tim sa dna tabele treće lige (na 19. su poziciji) učinio je 2020. da ga Jirgen Klop dobro zapamti, jer su "Redsi" te sezone u FA Kupu odigrali samo neriješeno na terenu Šruzberija. To je značilo novu utakmicu, na kojoj se Nijemac u znak protesta nije pojavio. 

Svojim ljutitim istupom poslije 2:2 na stadionu Šruzberija, on je nagovijestio skandal i potpuno bacio u drugi plan istorijski uspjeh domaćina protiv tada aktuelnog šampiona Evrope. Evo šta je rekao tom prilikom, žaleći se što utakmica nije završena produžecima i penalima.

"Veći dio karijere sam igrao u niželigaškim klubovima ili radio za njih. Novi mečevi ne mogu biti odgovor. Da su se šutirali penali, Šruzberi je mogao da tu bude bolji i prođe dalje. Ja volim kupove, u Dortmundu smo tri ili četiri puta bili u finalu, ali morate gledati širu sliku. Igrači moraju da rade po svom programu treninga i pauza tokom sezone", rekao je Klop, a onda dodao da neko mora da kaže "ne" ponovljenim utakmicama.

Izvor: Profimedia

U znak protesta, Klop je u "reprizi" na teren poslao mladi tim (igrače do 23 godina) i najmlađa ekipa u istoriji Liverpula ostvarila je pobjedu 1:0. Prosjek godina je bio 19 godina i pet dana, na tribinama je bilo 52.399 gledalaca, a Nijemac je održao obećanje i nije se pojavio na stadionu.

Povrh svega, utakmici nije prisustvovao ni direktor Liverpula Piter Mur, a u Šruzberiju su bili bijesni jer su izgubili značajan profit kada su cijene ulaznica bile drastično smanjene. "Pale" su tada i teške riječi sa strane Šruzberija, a sada je šansa da opet nadmaše sebe i da poremete planove Jirgenu Klopu.

Utakmica Liverpula i Šruzberija biće odigrana 8. januara na Enfildu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC