• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je bivši fudbaler Zvezde kojeg je privela policija: Igrao sa Vidićem i Lalatovićem, pamte se kultni penal i tuča!

Autor Dragan Šutvić

Osvojio trofej sa crveno-bijelima, igrao u Rusiji, Grčkoj, Kini i Švajcarskoj, a bio je par sa najboljim srpskim štoperom.

 ko je vidak bratić Izvor: MN PRESS

Nekadašnji štoper Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka i brojnih inostranih klubova Vidak Bratićuhapšen je u četvrtak uveče. 

Prema navodima policije on je prijetio policajcima i vrijeđao ih, a u saopštenju MUP-a se navodi i da je sumnjiv broj šasije njegovo automobila marke "audi". 

Možda će vas zanimati

Bratić ima 45 godina, rođen je u Subotici, a znamo ga kao beskompromisnog defanzivca i kasnije redovnog člana stručnih štabova Nenada Lalatovića. On je profesionalnu karijeru počeo u Vojvodini kao 20-godišnjak, a kada se dokazao tu uslijedio je odlazak u inostranstvo.

Crveno-bijeli dres Vojvodine zamijenio je za crno-bijeli PAOK-a i u Grčkoj je imao odličnu sezonu, a poslije toga je kao veliko pojačanje stigao u Crvenu zvezdu 2001. godine. 

Te iste sezone se iz Spartaka sa pozajmice vratio  golobradi Nemanja Vidić, pa je gorostasni Bratić sa svojih 190 centimetara u srcu odbrane crveno-bijelih imao nevjerovatnog partnera. 

Još jedan stub odbrane tog tima bio je Nenad Lalatović, sa kojim je Bratić postao veliki prijatelj i kasnije saradnik u stručnim štabovima Crvene zvezde, Radničkog iz Niša i Vojvodine. 

Ostao je dvije sezone u crveno-bijelom dresu Bratić i uspio u svakoj da upiše po 16 ligaških nastupa u nevjerovatnoj konkurenciji. Jedini trofej koji je za te dvije sezone uzeo je kup u kome je Crvena zvezda savladala Sartid iz Smedereva, a vjerovatno najbitniji momenat Bratićeve karijere se desio u tom takmičenju. 

U finalu, na jednoj teškoj utakmici tim Crvene zvezde je golom Mihajla Pjanovića uzeo trofej, ali je u finale ušao upravo Bratićevim pogotkom! U polufinalu su crveno-beli igrali sa Vojvodinom, poslije regularnog dijela bilo je 1:1, a onda su uslijedili penali.

Ljubiša Vukelja je promašio prvi jedanaesterac za Vošu, a za Zvezdu su redom pogađali Pjanović, Marković. Vidić, Milovanović i na kraju je upravo Vidak Bratić preuzeo odgovornost i dao gol za prolazak u finale.

Iz Crvene zvezde se ponovo zaputio u inostranstvo gdje je dvije godine igrao za Dinamo iz Moskve, a potom slijedi odlazak u OFK Beograd, avantura u Kini, angažmani u dva švajcarska kluba i povratak u OFK. Opet je našao svoje mjesto pod suncem kada se kao veteran vratio u rodni grad i zaigrao 2009. godine za Spartak. 

Odigrao je četiri sezone u Spartaku, bio jedan od najvažnijih šrafova u timu i "dogurao" do preko 100 mečeva za tim iz rodnog grada. A onda se nakon što je završio igračku karijeru preselio u stručni štab ovog kluba.

Ubrzo je postao asistent Nenadu Lalatoviću, svom nekadašnjem saigraču, koga je pratio u nekoliko klubova - Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Radničkom iz Niša...

A iz perioda u Nišu se pamti i incidet u kome je učestvovao, kada je uletio na teren na meču Radničkog i Čukaričkog. Tada je u 33. kolu Superlige 25.4.2019. godine na kraju bilo 2:2, a varnice su letjele na sve strane. 

"Poručio bih mom prijatelju Lalatoviću da ne smije da se desi da se njegov drugi pomoćnik (Vidak Bratić, prim. a) zaleće na mene. Mi smo drugovi. Iz poštovanja, iako nisam u pravu. Tenzije su velike, utakmica je bila važna. Ja sam se borio za Čukarički. Nemojte da mislite da se nekoga bojim. Ja sam mali trener, ali častan čovjek koji gine za svoj klub", rekao je tada Simo Krunić, koga je Bratić tom prilikom optužio da je uvrijedio Dragana Šarca.

Za taj meč je Nenad Lalatović bio suspendovan, a Šarac je kao prvi pomoćnik preuzeo mjesto prvog trenera. Kada su pitali Bratića zašto se zaleteo na Krunića, rekao je: 

"Ne znam šta je sa tim čovjekom. Prije svega ne razumijem zašto je Krunić psovao majku Draganu Šarcu. Simo se ponašao normalno dok nije počeo da gubi. Glasno sam prokomentarisao odluku sudije da dosudi indirekt. Pitao sam ga: 'Dokle više sa takvim suđenjem, isto je bilo dok smo bili u Čukaričkom i sada u Radničkom.' Krunić se okrenuo ka meni i rekao mi: 'Šta ti skačeš kad si radio u Čukaričkom.' Sve je to čuo četvrti arbitar Lazar Lukić i nije reagovao", rekao je tada Bratić.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC