• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaigraće za Čelsi - drugi put za osam godina: Bio je najveći talenat Engleske, a onda lutao po pozajmicama!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna priča čovjeka koji bi mogao da dobije šansu jer je tim žestoko pogođen korona virusom.

 luis bejker igra drugi meč za čelsi Izvor: Profimedia

Engleski fudbaler Luis Bejker (26) debitovao je za ekipu Čelsija početkom 2014. godine. Tada je bio jedan od najvećih talenata u zemlji i igrač za kojeg su u timu iz Londona vjerovali da je budućnost kluba. Davnog 5. januara 2014. godine zamijenio je Oskara u meču FA kupa.

I nikada se više nije pojavio na terenu u zvaničnom meču Čelsija!

Možda će vas zanimati

Skoro osam godina kasnije, nakon osam pozajmica od kojih su rijetke bile uspješne, Bejker je blizu šanse da ponovo zaigra za prvi tim "plavaca". Zbog problema sa koronom koju ima u timu, Tomas Tuhel morao je da pozove na treninge i brojne igrače iz ekipe do 23 godine.

Iako više ne spada u tu kategoriju, Luis Bejker tokom cijele sezone igra za rezervni tim Čelsija, pa je sada u grupi igrača koji su prekomandovani. Timu iz Londona slijedi meč u Karabao kupu protiv Brentforda, a Bejker je u dobroj poziciji da upiše svoj drugi nastup za Čelsi!

U međuvremenu je lutao po klubovima i zabilježio nastupe za Šefild Venzdej, MK Dons, Vitese u kojem je proveo dvije sezone, Midlzbro, Lids, Reding, Fortunu Diseldorf i Trabzon. Ipak, na početku ove sezone odlučeno je da više ne ide na pozajmice, a narednog ljeta biće u prilici da kao slobodan igrač izabere novi klub.

Avantura u dresu Čelsija koja je počela još 2005. godine u mlađim kategorijama ovog kluba bliži se kraju i ne može se reći da je bila uspješna. Nešto malo više od tri minuta fudbala na početku karijere i nova šansa za koju tek treba da se izbori skoro osam godina kasnije. Sigurno nije tako planirao!

Kao najveći talenat engleskog fudbala nosio je dres reprezentacije u uzastima do 17, 19, 20 i 21 godine. U te četiri selekcije nastupio je ukupno 45 puta, uz 19 postignutih golova.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC