• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunovrat Zvezdinog "kapitalca" za Ligu šampiona: Dvije godine nije igrao fudbal, sad će drugu ligu Kipra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler crveno-bijelih više od dvije godine nije odigrao meč, a sada će pokušati da oživi karijeru.

 lorenco ebisilio u drugoj ligi kipra Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda dovela ga je da bude krucijalno pojačanje za evropske mečeve, sa srpskim timom igrao je čak i grupnu fazu Lige šampiona, ali Lorenco Ebisilio (30) danas je daleko od tog nivoa. Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije ima novi klub - u drugoj ligi Kipra.

Vjerovatno i nije mogao bolje od toga, pošto skoro dvije godine nije igrao profesionalni fudbal! Nekadašnji đak čuvene Ajaksove škole u februaru 2020. godine raskinuo je ugovor u Japanu, pominjali su se u međuvremenu Tuzla siti iz Bosne iz Hercegovine i Voluntari iz Rumunije, ali će tek sada ponovo zaigrati fudbal.

Možda će vas zanimati

Lorenco Ebisilio potpisao je ugovor do kraja sezone sa Ahironas Lopterijom, drugoligaš sa Kipra i klubom za koji većina ljubitelja fudbala nikada nije čula.

Ovaj tim je prije dve sezone iz trećeg ranga kiparskog fudbala ušao u drugi, a vjerovatno u istoriji nisu imali mnogo poznatijih fudbalera u svom dresu. Ipak, pitanje je u kakvom se trenutno stanju nalazi Ebisilio i kada će on moći da pomogne ekipi.

Ne bi bilo iznenađenje da se u novom klubu pojavi sa nekoliko kilograma viška jer je od posljednje utakmice prošlo više od dvije godine.

Podsjećamo, Crvena zvezda je Lorenca Ebisilija dovela u ljeto 2018. godine iz kiparskog APOEL-a, a u grupnoj fazi Lige šampiona odigrao je četiri meča za crveno-bijele. Stigao je čak i da asistira u ubjedljivom porazu od Pari Sen Žermena, ali utisak koji je ostavio nije bio previše dobar.

Nastupio je na 30 mečeva, uz tri gola i devet asistencija, a preko kontakata Dragana Mrđe prodat je Džubilo Ivati za pola miliona evra. Nakon nešto više od šest mjeseci napustio je Japan, a tada je počela pauza u karijeri momka u kojeg je svojevremeno Ajaks polagao velike nade.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC