• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski i Mbape jasni: Ne želimo Svjetsko prvenstvo svake dvije godine! 

Autor Haris Krhalić

Mbape i Levandovski su svoj stav o Fifinim planovima za uvođenje Svjetskog prvenstva svake dvije godine izrekli u Dubaiju na proglašenju “Globe Soccer Awards”

 Robert Levandovski Izvor: Profimedia

"Ako želite kvalitet, morate razmišljati o zdravlju igrača”, poručili su Kilijan Mbape i Robert Levandovski odbivši ideju o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

Mbape i Levandovski su svoj stav o planovima FIFA za uvođenje Svjetskog prvenstva svake dvije godine izrekli u Dubaiju na proglašenju “Globe Soccer Awards”, nagrade koja se dodjeljuje od 2010. godine, a koju dodjeljuje ECA, udruženje evropskih profesionalnih klubova, u saradnji s EFEA, europskim udruženjem fudbalskih agenata.

Možda će vas zanimati

"Svjetsko prvenstvo je poseban događaj jer se održava svake četiri godine. To je nešto izvanredno. To je događaj u kojem možda možete sudjelovati samo jednom u životu. Kada bi se igralo svake dvije godine, to bi učinilo ovo takmičenje običnim, što se ne bi smjelo dogoditi," rekao je Mbape koji je u Dubaiju proglašen za najboljeg fudbalera ove godine.

"Već sada igramo 60 utakmica godišnje. Evropsko, Svjetsko prvenstvo, Liga nacija..., " nastavio je Mbape.

"Volimo igrati, ali to je previše. Moramo se oporaviti, praviti pauze. Ako ljudi žele kvalitet, emocije, dobre igre, morate poštovati zdravlje igrača," istaknula je zvijezda francuske reprezentacije i PSŽ-a.

Napadač poljske reprezentacije i Bajerna je u Dubaiju dobio dvije nagrade, jednu za najboljeg strijelca godine koja nosi ime Diega Armanda Maradone, a drugu za najboljeg fudbalera po izboru navijača. Levandovski je takođe odbio mogućnost održavanja svjetskog prvenstva svake dvije godine.

"Ako želite navijačima dati nešto drugačije, morate pauzirati. Ako želimo igrati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine, nivo će pasti. Nemoguće je da tijelo i um budu na istom nivou", rekao je sjajni poljski napadač.

Za trenera godine proglašen je italijanski selektor Roberto Manćini, najbolji odbrambeni igrač je Leonardo Bonući, a golman Đanluiđi Donaruma, dok seK ristijano Ronaldo okitio nagradom za najboljeg strijelca u istoriji fudbala.

Najbolja reprezentacija je Italija, najbolji klub je Čelsi, a ženski klub Barselona. Najbolja fudbalerka je Aleksia Puteljas, najbolji sportski direktor je Ćiki Begirištain, a najbolji menadžer Federiko Pasorelo.

Posebnu nagradu za sportsku karijeru odnio je Ronaldinjo.

(FENA/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC