• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 razloga zbog kojih Mesi nije srećan u Parizu: Nije zamišljao da će biti ovako - morao je u Barselonu, da mu bude lakše

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovo su razlozi zbog kojih najbolji fudbaler svijeta pati u Francuskoj

 zašto lionel mesi nije srećan u pari sen žermenu Izvor: Profimedia

Nekoliko dana nakon krupnog kiksa Pari Sen Žermena u Kupu Francuske, isplivale su glasine da Leo Mesi (34) nije našao u Parizu ono što je želio i da nije srećan.

Poslije pola godine u Francuskoj, Mesi je bogatiji za još jednu, sedmu Zlatnu loptu, ali se situacija na "Parku prinčeva" i u njegovom životu ne odvija onako kako bi želio. To pokazuje i činjenica da je dao samo jedan gol u prvenstvu od iznenadnog dolaska prošlog ljeta.

Možda će vas zanimati

Iako je u Evropi donekle bolji (šest golova i četiri asistencije), ipak je utisak da Mesi ne uspijeva da se navikne kako bi htio i da trener Maurisio Poketino još ne uspijeva da sklopi igru tako da Leo i njegov talenat dođu do izražaja.

Ipak, nisu samo slaba forma, povremene povrede i korona ono što muči najboljeg fudbalera na svijetu u Parizu.

Prema pisanju španskog "El Konfidensijala", Mesi i članovi njegove porodice još ne uspijevaju da "progovore" francuski jezik, što i nije veliko iznenađenje s obzirom na njihov skori dolazak. Da bi oni što prije naučili jezik, i klub je pronašao privatne profesore i svi zajedno ulažu veliki trud da se Mesi i njegovi najbliži što prije osjete domaćima.

Prema istom izvoru, druga stvar koja smeta Mesiju je parisko vrijeme, jer mu zimskih osam stepeni Celzijusa i oblaci u glavnom gradu Francuske manje prijaju od sunčanih 16 stepeni, uz samo povremenu oblačnost, kakva je ovih dana u Barseloni.

Upravo o tome je nedavno govorio i Luis Suarez, centarfor Atletiko Madrida i Mesijev dugogodišnji prijatelj i saigrač iz Barselone. "Pričamo svakodnevno... Rekao mi je da trpi dosta kada igra zimi i po snijegu. Morate da se naviknete da igrate u takvim uslovima, to je sigurno", rekao je Urugvajac početkom decembra.

U Španiji tvrde da Mesiju fali i treća stvar - njegov dom u Kasteljdefelsu, gradu 20 kilometara udaljenom od Barselone, tamo je imao fudbalski teren, bazen i prostrani vrt na koji je navikao. U Španiji je godinama živio sa pogledom na planine i na more, a sada u Parizu živi u hoteu u Neji na Seni, ima na raspolaganju dom od 300 kvadrata, u blizini Argentinaca i saigrača - Anhela Di Marije i Leandra Paredesa. Međutim, 20 godina u Barseloni ipak ne može tako lako da ostavi za sobom. Ovako izgleda njegova pariska baza:

Kada je u pitanju teren, Španci tvrde da je Mesi iznenađen intenzitetom igre i čvrstinom Lige 1, ali tu se očekuje ipak da ima najmanje problema.

Kada se sve sabere, Mesiju očigledno Francuska ne prija kako su mislili i on i PSŽ, a to je nedavno dokazao i odlaskom u posjetu Barseloni, gdje je pokušao da ublaži nostalgiju za gradom u kojem je živio decenijama i postao najbolji na svijetu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC