• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni fudbaler na potjernici zbog silovanja: Osuđen na 9 godina zatvora, ali njegovo izručenje nije moguće!

Autor Dragan Šutvić

Robinja i dalje čeka zatvor...

 raspisana potjernica za robinjom Izvor: Profimedia

Slučaj Robinja je svjetskoj javnosti poznat već više od godinu dana, ali i dalje stižu nove informacije o nekada slavnom brazilskom fudbaleru.

Nakon presude na devet godina zatvora, nakon što je sa još pet osoba silovao Albanku na njenom rođendanu, bivši fudbaler Mančester sitija, Real Madrida i Milana je sada dobio nove vijesti.

Možda će vas zanimati

Italijanske vlasti traže izručenje Robinja iz Brazila, kako bi Robinjo mogao da odsluži svoju zatvorsku kaznu. Raspisali su međunarodnu potjernicu za igračem, a od brazilskih vlasti do sada nije stigla nikakva reakcija.

Po zakonima te zemlje, ekstradicija brazilskih državljana drugim zemljama je zabranjena, zbog čega se Robinjo i vratio svojevremeno u domovinu. Ipak, sve ovo sada znači da bi Robinjo mogao da bude uhapšen ukoliko bude kročio u bilo koju drugu zemlju. Inače, Robinjov branilac kaže da ovaj zahtjev Italije nije bitan.

"Potpuno je svejedno da li će Robinjo kaznu služiti u Brazilu ili u Italiji", rekao je Jakopo Njoki.

Robinjo je prošle godine osuđen za silovanje albanske djevojke u Milanu, u januaru 2013. godine. Brazilac je sa još petoricom prijatelja silovao djevojku koja je slavila rođendan, a sve to dogodilo se dok je bila u besvjesnom stanju. Njegov prijatelj Rikardo Falko je osuđen na istu kaznu, dok su preostala četvorica pobjegla iz zemlje prije presude.

Robinjo je inače pokušavao da "obori" presudu riječima da je djevojka previše popila kobne noći i da je pristala na odnos, ali sudija to nije prihvatio. Sud u Rimu je potvrdio prvobitnu presudu, pa osim što će Robinjo morati u zatvor i uz to će platiti oštećenoj žrtvi 60.000 evra.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC