• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, neko iz Srbije treba da ti objasni: Igrala s Navratilovom, sad proziva Đokovića - "Imam samo jedno pitanje!"

Autor Nebojša Marković

Legendarna teniserka i osvajačica 22 grend slem trofeja

 Pamela Šrajver o Đokoviću Izvor: Profimedia

Najnoviji intervju Novaka Đokovića ponovo je podigao buru u svjetskom tenisu. Najbolji teniser svijeta je rekao da se neće vakcinisati na silu i da je spreman da žrtvuje nastupe na grend slemovima zarad svojih stavova.

Britanci su ga prozvali da zbog te odluke Novak nije mučenik, a i aviokompanija ga je ismijavala na Tviteru. Sada se o svemu oglasila i nekadašnja grend slem šampionka Pamela Šrajver.

Ova bivša američka teniserka je u bogatoj karijeri osvojila 21 grend slem titulu u ženskom dublu i jednu u miks dublu, najveći deo trofeja osvojila je sa Martinom Navratilovom koja se "istakla" svojim komentarima o Srbima u Australiji. A sada je Šrajver imala šta da poruči Đokoviću.

Nekada treća teniserka svijeta u singlu otkrila je za "BBC" čemu se nada u slučaju srpskog tenisera.

"Nadam se da prava osoba kojoj se može vjerovati, koja je ekspert u nauci i medicini i koja bi vjerovatno morala da bude iz Srbije, može da sjedne sa njim i da mu pokaže. Da ga sprovede kroz sve korake koji medicinu i nauku čine pouzdanim i bezbjednim da unese u svoje tijelo", počela je Šrajver.

"Jer ovo je užasno po tenis, nije dobro ni za njega. I stvarno, on vodi svojim primjerom. Činjenica da ne vjeruje vakcini, to je zapravo primjer za mnogo ljudi, u njegovoj zemlji i širom svijeta."

Kako sada stvari stoje, Đoković neće moći da učestvuje na turnirima u SAD, ali će moći na Vimbldonu. Ipak, Šrajver i dalje ima pitanja za Novaka.

"Očigledno je da se čvrsto drži svojih principa da sve što unese u svoje tijelo može da povredi njegovo tijelo i da to ne bude optimalno za jednog od najvećih sportista koje je ova planeta vidjela u posljednjih 15 godina. Na neki način, bilo je dobro čuti njegovo obrazloženje, ali to postavlja više pitanja. Najveće pitanje koje bih imala je da li će on zaista imati otvoren um da se vakciniše kasnije, ako mu dokazi postanu jasni da je to zaista bezbjedna vakcina?", pita se nekadašnja američka teniserka Pamela Šrajver.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jjkj

Da li su ti Vaši eksperti koji siju zlo po svijetu Vama objasnili stručno sve o Koroni i vakcini. I možte li dokazati sve to što tvrdite?

Mnk

Haj de ti kad si tako pametna obajsni, zasto svaki dan cujemo da se negdje neki sportista srusio na terenu od posljedice srcanog udara?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC