• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za 16. meč u Evropi: Stanojević za Fejnord mijenja golmana, dilema na beku i Jojić u novoj ulozi

Autor Dragan Šutvić

Poznat je tim sa kojim bi crno-bijeli mogli da se suprotstave Fejnordu u Roterdamu.

 sastav partizana za gostovanje fejnordu  Izvor: MN PRESS

Partizan iza sebe ima katastrofalnu sedmicu, u kojoj su doživjeli ubjedljiv poraz na evropskoj sceni i, možda još važnije, remizirali u Superligi i tako zakomplikovali sebi borbu za titulu prvaka.

Ipak, crno-bijeli sada moraju da se "resetuju" i pokušaju da u četvrtak uveče (21.00) protiv Fejnorda pokažu što bolje lice protiv tima koji ih je sedam dana ranije "tukao" 5:2.

Ekipa Aleksandra Stanojevića igra vjerovatno i svoj posljednji evropski meč ove sezone, čak 16. od ljetošnjeg starta kvalifikacija. Kao što je trener crno-bijelih rekao, ostvaren je veliki uspjeh na evropskoj sceni i pred revanš protiv Fejnorda treba biti realan o tome kakvi su dometi njegovog tima.

Da u tome uspiju, Partizan će na "De Kajpu" u Roterdamu zaigrati u nešto drugačijem sastavu.

PROMJENA GOLMANA I STANOJEVA DILEMA NA DESNOM BEKU

Izvor: MN PRESS

Partizan je u Holandiju otputovao bez Igora Vujačića pa je odmah u startu bilo jasno da će biti promjena u defanzivnoj liniji, ali ne samo tamo. Golman Partizana na ovom meču biće Nemanja Stevanović.

Mladi Aleksandar Popović je do sada uvijek imao prednost u odnosu na njega, ali će Stevanović dobiti kao nagradu za stabilne partije kada god je bio među stativama u Superligi. Činjenica i da je Popović bio u lošijoj formi posljednjih nedjelja je svemu doprinijela.

U odbrani će glavno pitanje biti na mjestu desnog beka - da li će se Stanojević odlučiti za Marka Živkovića ili čak Aleksandra Lutovca. Moguće je da Lutovac počne meč, imajući u vidu da Stanojević ima povjerenje u njega, ali i prevashodno da je Živković imao velikih problema protiv Luisa Sinestere u Beogradu.

Štoperski tandem će činiti Nemanja Miletić i Siniša Saničanin, od kojih će ovaj prvi biti direktna zamjena za Igora Vujačića. Naravno, kao po običaju, na lijevom beku biće Slobodan Urošević.

JEVTOVIĆ STARTER, JOJIĆ IDE NAPRIJED

Izvor: MN PRESS

Kao što je odsustvo Vujačića dovelo do pomjeranja u odbrani, tako i povreda Bibarsa Natha utiče da se linije tima mijenjaju i na sredini terena. Dvojica centralnih vezista biće Saša Zdjelar i Marko Jevtović.

Novo pojačanje crno-bijelih je često bio od koristi ovog proljeća, ali samo kao rezerva koja ulazi u igru u drugom poluvremenu. Ovog puta će priliku ipak dobiti od prvog minuta, nakon što se potpuno oporavio od povrede.

To ne znači da Miloš Jojić neće početi susret, poslije poražavajuće partije u prvom meču, već će zauzeti poziciju Natha i pokušati da bude polušpic koji će kreirati prilike za igrače oko njega.

RIKARDO SE VRAĆA ZA POZNATI NAPADAČKI TRIO

Izvor: MN PRESS

Nije bilo Rikarda Gomeša u Beogradu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Sparte, ali sada će ponovo predvoditi napad crno-bijelih. Njegovo prisustvo na terenu će i te kako značiti, a uz sebe će imati dvojicu uobičajenih "saradnika" na evropskim mečevima.

To su Lazar Marković i Kvinsi Menig, koji će igrati na desnom, odnosno lijevom krilu. Kapiten Partizana očekivano dobija prednost u odnosu na mlađe igrače, dok će Menig pokušati da se naročito dobro pokaže u svojoj Holandiji.

Šansu sa klupe moraće da čekaju mladići poput Nikole Terzića, Nemanje Jovića i Sameda Baždara, a evo kako bi trebalo da izgleda startna postava crno-bijelih...

PARTIZAN: Stevanović - Lutovac/Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Rikardo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC