• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslao sam ženu i djecu pravo u rat! Poznati fudbaler se kaje: Ja sjedim u Londonu, a na njih padaju bombe!

Autor Haris Krhalić

Andrej Jarmolenko i dalje ne može da vjeruje koliko je pogrešna odluka bila da se njegova porodica vrati u Ukrajinu dan pred početak rata.

 Jarmolenko o dešavanjima u Ukrajini i porodici Izvor: Instagram/Screenshot/yarmolkina10

Ukrajinski fudbaler Andrej Jarmolenko (32) tužan je i bijesan zbog svega onoga što se trenutno dešava u njegovoj zemlji, gdje već mjesec dana traje vojna akcija Rusije, pa je u intervjuu za britanske medije otkrio da jednu stvar, koja se dogodila na samom početku rata, ne može sebi da oprosti.

Jarmolenko sa svojom ženom i djecom živi u Londonu, pošto trenutno nastupa za Vest Hem, a odluka koju je donio mogla je da se ispostavi kao kobna. Srećom po njih sve, nije...

"Dan prije početka ruske invazije poslao sam u Ukrajinu ženu i oba sina zato što je jedan od njih za taj dan imao zakazan pregled kod doktora u Kijevu", prisjetio se Ukrajinac koji to nije mogao da izbaci iz glave.

"Idućeg dana, 24. februara, kada je sve krenulo, došao sam na trening. Nisam mogao da izgovorim ni riječ samo sam plakao. Suze su same išle niz lice. Zamolio sam trenera da me pusti kući i onda, kada sam tamo došao, nisam znao šta da učinim".

Jarmolenko ističe da niko ne može ni da zamisli kako se osjećao tog jutra. Grižnja savjest ga je izjedala, priča da je želio da se glavom zakuca u zid.

"Kako sam bio glup! Poslao sam porodicu u Kijev, a ja sam sjedio u Londonu...", rekao je Ukrajinac na ivici suza.

Izvor: YouTube/Sky Sports Football/Printscreen

"Moji su sada u skloništima jer Rusi neprestano bombarduju Kao i svi ostali, kriju se u podrumima. Iskreno, strah me je i da pričam o tome. Čim je počela agresija, nazvao sam gradonačelnika Černihiva, grada u kojem sam odrastao, i pitao ga što je nužno poslati našim snagama koje pružaju otpor Rusima".

Jarmolenko poručuje da je uvjeren da Ukrajina neće izgubiti rat, a da ih nakon toga čeka ponovna "izgradnja zemlje", a da se nada da će sa njegovim najbližima sve biti u redu.

"Nisam spavao, nisam jeo, neprestano sam bio na telefonu, zivkajući rodbinu u Ukrajini. Konačno, odlučio sam da obujem kopačke i sam oda igram fudbal jer sam osjećao da ludim. Fudbal mi je neophodan kako bi skrenuo pažnju sa rata", zaključio je Jarmolenko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC