• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši fudbaler Borca o trijumfu nad Luksemburgom: Ova pobjeda je bitna zbog našeg samopouzdanja!

Autor Haris Krhalić

"Zmajevi" su sinoć na zeničkom „Bilinom polju“ savladali reprezentaciju Luksemburga, a Vladan Danilović odigrao je svih 90 minuta.

 Vladan Danilović nakon pobjede na Luksemburgom Izvor: Anadolija

Nakon što su se ispromašivali u prvom poluvremenu, a onda u nastavku odigrali bez šanse gotovo do samog finiša “zmajevi” su ipak stigli do pobjede protiv Luksemburga.

Selektor Ivajlo Petev ispunio je želju najmlađih navijača na Bilinom polju i ubacio Edina Džeku, a kapiten “zmajeva” zabio je gol za pobjedu BIH protiv Luksemburga 1:0 u Zenici.

Možda će vas zanimati

Cijelu utakmicu odigrao je bivši igrač Borca, Vladan Danilović koji je bio sretan zbog pobjede za koju je rekao kako je bila teška, ali slatka.

"Konačno smo pobijedili u utakmici koja možda rezultatski nije značajna, ali je bitna zbog našeg samopouzdanja. Ova pobjeda je došla u važnom trenutku za nas nakon loše utakmice protiv Gruzije. Teška, ali slatka pobjeda. Pred nama su teže utakmice i napravili smo ovom pobjedom dobar uvod za to. Publika nam je pomogla da odigramo bolje i mnogo nam znači podrška ove djece koja su nas bodrila večeras", rekao je Danilović, koji trenutno nastupa za portugalski Nacional.

Popularni "Žuti" je u Borcu predstavljen prvog dana jula 2016. godine, debitovao je 24. septembra iste godine protiv šamačkog Borca, a od tada pa do odlaska odigrao je 114 utakmica za crveno-plave i postigao deset golova.

Na utakmici sa Luksemburgom prvi nastup u dresu „A“ reprezentacije zabilježio je talentovani Amar Dedić.

"Presretan sam zbog debija, to je oduvijek bio moj san. Drago mi je i što smo ostvarili pobjedu, nije bilo lako, ali smo je zaslužili. Čitavo ovo okupljanje je bilo veliko iskustvo za mene i prve minute u dresu naše najbolje selekcije će mi biti veliki motiv za dalje. Sretan sam što mi je ukazano povjerenje i nadam se da ću i u budućnosti biti dio ovog tima. Hvala svima koji su nas bodrili večeras, bilo bi puno teže bez njihove podrške", rekao je Dedić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

djeneral

Sve Srbe koji igraju za reprezentaciju tzv. Bosne i Hercegovine treba izopstiti! Takvi nemaju nimalo casti ni nacionalnog dostojanstva. Za reprezentaciju drzave koja je Srbima neprijatelj nijedan Srbin koji drzi do sebe ne sme da nastupa!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC