• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola napušta Siti, postaje selektor? Dobio ponudu da vodi jednu od najboljih reprezentacija svijeta

Autor Haris Krhalić

Pep Gvardiola je dobio zanimljivu ponudu.

 Gvardiola preuzima reprezentaciju Brazila Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola je bez ikakve sumnje jedan od najvećih trenera svih vremena što je pokazao vodeći Barselonu, Bajern i Mančester siti, međutim sam je već poručio da se neće zadržati u fudbalu kao neke njegove kolege, recimo Arsen Venger ili Aleks Ferguson.

Zbog toga mnogi vjeruju da su pred njim još jedan ili dva izazova, a španska "Marka" otkriva da bi sljedeći mogao da bude u ulozi selektora, i to jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

Nije u pitanju "njegova" Španija, nego Brazil. Fudbalski savez Brazila spreman je da nakon Mundijala u Kataru okonča saradnju sa Titeom, dok bi potom Gvardiola sjeo na klupu. 

Ako bi se to desilo, svjedočili bismo istoriji. Gvardiola nikada u karijeri nije vodio reprezentaciju, dok Brazil nikada nije imao stranca za selektora. Mnogi vjeruju da bi bili dobar spoj, sve zanima šta bi se desilo spojem "žoga bonito" i "tiki-taka" fudbala, odnosno da li bi Pep uspio da podigne i trofej Svjetskog prvenstva.

Uz to, teško ko bi imao argument da nije najbolji trener svih vremena, međutim pitanje je da li će ga Siti tako lako pustiti iako ima ugovor za još jednu sezonu nakon aktuelne.

Takođe, pitanje je da li bi Gvardioli odgovaralo da u fudbalu bude samo "jednom u nekoliko mjeseci". Ali, ne bi trebalo zanemariti da bi u Brazilu zarađivao 12 miliona evra godišnje, za mnogo manje nerviranja nego što je to trenutno slučaj na "Etihadu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC