• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Realom osvojio Ligu šampiona, danas prodaje duvan: Njega su svi zaboravili - nekad "galaktikosi", sada na trafici!

Autor Nebojša Marković

Malo ko se danas sjeća nekadašnjeg igrača Real Madrida Oskara Minjambresa, a on danas daleko od fudbala, posjeduje svoju trafiku duvana.

 bivši igrač reala prodaje duvan  Izvor: YouTube/Mario Alonso/Printscreen

Početkom 21. vijeka, bio je velika nada Reala iz Madrida. U vrijeme kada je Florentino Perez pravio svoje prve "galaktikose", od njega se očekivalo da bude igrač za budućnost kluba.

Ali Oskar Minjambres nije ni izbliza imao karijeru kakva mu se predviđala, a danas prodaje duvan na kiosku ne bi li preživio!

Možda će vas zanimati

Minjambres ima 41 godinu, ali karijeru je završio prije čitavih 15 godina. Momak iz Fuenlabrade je prošao čitavu omladinsku školu Real Madrida, a obećavao je na pozicijama desnog beka i u veznom redu.

Poslije nekoliko godina u Realovim rezervnim timovima, a početkom 2002. je prebačen u prvi tim Madriđana. Ubrzo je debitovao rame uz rame sa Zinedinom Zidanom, Luišom Figom, Fernandom Morijentesom, Raulom, Ikerom Kasiljasom...

U Ligi šampiona je čak bio i asistent za gol Santijaga Solarija u pobjedi protiv Porta, te je tako učestvovao u osvajanju tog trofeja poslije spektakularnog gola Zidana protiv Bajer Leverkuzena.

Ali nisu stvari išle glatko po Minjambresa. Već na početku karijere je imao velikih problema sa povredama. Odigrao je tek 37 mečeva i Real ga je u sezoni 2004/05 pozajmio Espanjolu. Odigrao je tamo tek 150 minuta fudbala, pošto je u 12. minutu meča protiv Valensije teško povredio koleno. Zbog toga je pauzirao više od godinu dana. Kada se vratio u Real, očekivano nije dobijao više prilika da zaigra.

Izvor: YouTube/Mario Alonso/Printscreen

Kada mu je istekao ugovor, novi mu nije ponuđen i Minjambres je otišao u Herkules. Upoznao je saigrače, odradio prvi trening i opet osjetio bol u koljenu. Istog trenutka je odlučio da raskine ugovor i završi karijeru. Sada već godinama prodaje duvan kako bi preživio, pošto je sa suprugom otvorio kiosk.

"Morao sam da se fokusiram na brigu o porodici, to je najvažnije", rekao je bivši fudbaler koji je dijelio svlačionicu sa najvećim zvijezdama svjetskog fudbala.

"Uvijek sam bio anti-pušač, ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u ivotu. Šteta je što mi se karijera prerano završila, imam osjećaj da sam fudbal mogao da igram još dugo, dugo", rekao je Minjambres u jednoj španskoj emisiji.

U dresu Real Madrida je osvojio sedam trofeja, ali najčešće nije imao mnogo udjela u njima igrama na terenu...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC