• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uprkos porazu, Krupa u finalu Kupa "Dr Milan Jelić" - za trofej protiv Rudar Prijedora: Pokazali smo da su čuda moguća

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" igraće Krupa i Rudar Prijedor.

 Krupa i Rudar Prijedor u finalu Kupa Republike Srpske Dr Milan Jelić Izvor: Promo/FK Krupa

U revanš meču polufinala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" Sutjeska je pred domaćom publikom savladala Krupu 2:1 (1:0). Bila je to "Pirova" pobjeda Fočaka, koji nisu uspjeli da nadoknade dva gola "minusa" iz prvog meča, pa je tim iz Krupe na Vrbasu izborio plasman u finale.

Trener lidera prvoligaškog karavana Srpske Vladimir Ilić pohvalio je svoju ekipu. Iako nijedan poraz ne prija, ovaj je bio bezbolan, tako da Krupa nastavlja put ka trofeju u najstarijem takmičenju Srpske.

Možda će vas zanimati

Fočaci su poveli sjajnim golom Nikole Mojovića iz slobodnog udarca u 16. minutu, Srđan Mrzić u 53. minutu izjednačio je na 1:1, da bi Mojović svojim drugim golom, ovaj put iz penala u 70. minutu, donio trijumf Slobodi, koji ipak nije bio dovoljan za konačno slavlje.

"Uvod utakmice pripao je domaćinu. Pali smo pod utiskom ambijenta, ovo su mladi igrači i sigurno da im nekad ne odgovara pritisak. Protivnik je odlično otvorio utakmicu, Mojović je fenomenalno pogodio iz 'slobodnjaka' i tek nakon 20-ak minuta počeli smo da radimo ono što treba da radimo. Preuzeli smo posjed, stvorili nekoliko prilika, ali nismo u prvom poluvremenu kaznili protivnika. To smo učinili na početku nastavka, zatim imali još dvije-tri stopostotne situacije, nismo dali gol i kako to obično biva primili smo gol iz penala. U posljednjih 15 minuta smo čuvali prolaz u finale", rekao je Ilić pohvalivši navijače koji su na Gradski stadion došli u velikom broju, kako bi na meču koji je imao i humanitarni karakter pomogli u liječenju Fočanke Maje Vrbarac.

"Sutjeska je pokazala da posjeduje kvalitetne igrače. Ambijent je bio prekrasan, više od 1.000 navijača, na kraju smo doživjeli poraz koji nije tako težak, jer smo se plasirali u finale", dodao je Ilić.

Izvor: Promo/FK Krupa

U borbi za trofej, inače prvi za Krupu u najmasovnijem takmičenju, rival će im biti Rudar Prijedor, koji je nakon penala eliminisao banjalučki Borac.

"Čestitam svojoj ekipi na plasmanu u finale. Nije bilo lako jer smo prije deset mjeseci krenuli u potpunu rekonstrukciju ekipe. Sada smo u finalu Kupa RS, ali i na pragu da osvojimo prvenstvo. Momci zaslužuju pohvale, to je homogena grupa koja je svojim radom pokazala da je zaslužila da igra u finalu. Igramo jednu utakmicu, respektujemo Rudar Prijedor, premijerligaši su, ali mi smo pokazali da su čuda moguća, pa zašto tako ne bi bilo i sada", poručio je trener Krupe.

Krupa će priliku da se revanšira Sutjesci za sinoćnji poraz imati već u subotu, kada je u Krupi na Vrbasu na programu prvenstveni meč između ove dvije ekipe.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC