• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca priznao da su ga savladale emocije zbog povratka na Grbavicu, a Mulaliću falio samo gol u banjalučkoj mreži

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željezničar i Borac su remizirali u zaostalom susretu 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Borac 0:0 izjave Tomislav Ivković Edis Mulalić Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Bio je treći uzastopni "egal" sarajevskog i banjalučkog kluba u šampionatu BiH, ali i prvi koji je Tomislav Ivković vodio kao trener crveno-plavih fudbalera protiv bivšeg tima sa "Grbavice" - 0:0.

Zato je hrvatski stručnjak priznao u izjavi za "Arenu sport" da su ga malo savladale emocije.

"Savladale su me malo emocije s povratkom na 'Grbavicu', navijači kao i uvijek raspoloženi i uvijek bodre želju, svaka im čast, nijedna gruba riječ zaista", rekao je Ivković.

Takođe je pohvalio partiju sarajevskog tima.

"Sportska, fer, čvrsta i tvrda utakmica. Željo je igrao kao da nije igrao utakmicu u ponedjeljak, stiskali su i pritiskali su u njihovom stilu. Nama je falilo više mirnoće da iskoristimo njihov visok izlazak i falio nam je brži i sigurniji pas da bi ih kaznili sa kontrom i sa golom. Ipak, mislim da je potpuno realan rezultat, bod za svakoga i sve najbolje želim Želji. Nama ostaju dvije utakmice da napravimo što bolje rezultate i osvojimo što veći broj bodova", dodao je trener Borca.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Njegov kolega sa klupe Želje Edis Mulalić zadovoljan je izdanjem svojih izabranika, ali je mišljenja da je samo gol nedostajao u ovom meču - u banjalučkoj mreži.

"Istrčali smo dobro utakmicu. Mislim da nam je išao na ruku ritam utakmice i rekao sam igračima da nemamo se šta čuvati, već da izađemo visoko. Nismo danas nagrađeni za hrabru igru, jer smo pogađali stative. Nije bilo golova, ali smo bili zaista dobri. Fer utakmica sa obje strane i na kraju šteta što nismo gol dali", rekao je Mulalić i dodao:

"Pokušali smo sa nekim izmjenama, neki igrači dugo nisu igrali, pa se osjetio umor. Probali smo sve, nije htjela da uđe u go nažalost, ali nemam šta svojim momcima da prigovorim, jer nismo imali dovoljno dana za pripremu, a odigrali smo trkački zaista dobro", zaključio je šef struke Želje.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC