• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda potpisuje novi ugovor sa Gaspromom - za više novca! Terzić najavio: Generisaćemo od 40 do 50 miliona godišnje...

Autor Haris Krhalić

Generalni direktor Crvene zvezde saopštio je novosti koje očekuju klub ovog ljeta.

 Novi ugovor Zvezde sa Gaspromom Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se danas medijima nakon osvajanja "duple krune", druge uzastopne u njegovom mandatu na "Marakani" i poručio da će klub uskoro potpisati novi ugovor sa kompanijom Gazprom.

Ruski gigant je već godinama glavni sponzor Zvezde, a sada će ugovor biti produžen i novčano "pojačan". Umjesto četiri miliona evra godišnje, Zvezda će od Gazproma dobijati pet miliona, što će joj svakako pomoći da pojača tim tokom predstojećeg ljeta.

"Dobili smo ponudu od naših prijatelja iz Rusije Gaspormnjeft na produženje ugovora na dvije godine. Povećanje ugovora za 20 odsto, imaćemo sada 5 miliona ugovor, i to na dvije godine. U isto vrijeme zakazali smo utakmicu sa Zenitom u Sočiju 3. jula. Pratimo državnu politiku Srbije i u skladu sa tim smo donijeli sve ove odluke", naveo je Zvezdan Terzić i osvrnuo se na sezonu u kojoj je produžena dominacija u srpskom fudbalu.

"Rekao sam da odlazim ako ne budemo šampioni i vjerovao sam da hoćemo i možemo. Uspjeli smo i ne mogu da ne pomenem da smo odbranili duplu krunu, osvojili petu titulu zaredom i peti put zaredom smo odigrali grupnu fazu Evrope. Odigrali smo sjajnu grupnu fazu evropskih takmičenja. Posebno sam ponosan na uspjehe u Evropi. U posljednje dvije godine Crvena zvezda je osvojila 22 boda u grupama sa ozbiljnim timovima iz ozbiljnih liga. Najveći benefit svega toga osim radosti navijača su koficijenti koje smo ostvarili. Dugoročno za Crvenu zvezdu više ne može biti problema finansijske prirode", poručio je Terzić na početku svog obraćanja medijima.

MARKO MARIN

"On je već 2-3 mjeseca aktivno uključen u skauting i mjesecima radi sa Mitrom Mrkelom. To je pravo osvježenje jer smo mi morali da dignemo skauting na viši nivo. Uvjerili smo se ovdje da mnogo dobro gleda na fudbal i da dobro procjenjuje igrače. To se sklopilo sa nekim njegovim željama".

Očekivanja za ljeto?

"Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar ka Ligi Evrope i nadam se da ćemo uraditi sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Crvena zvezda veoma blizu da iz godine u godinu generiše prihode od 40 do 50 miliona evra. Crvena zvezda je osposobila sebe da generiše prihode i da ulažemo sve više prije svega u igrački kadar".

Terzić dodaje da i pored velikog slavlja, svi u klubu znaju koje su "manjkavosti ovog tima" i da će reagovati zbog toga. Poručuje da će Zvezda dovesti nekoliko igrača, ali da već sada imaju "kostur tima" od sedam-osam fudbalera.

Od pozicija koje su su potrebne Zvezdi - naglašava špica, desno krilo i možda štopera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC