• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Geret Sautgejt na udaru navijača Engleske! Selektor Mađarske: Osigurao sam 'minut ćutanja' kad umrem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Engleske Geret Sautgejt našao se na udaru navijača, koji traže njegov odlazak s klupe "Gordog Albiona" poslije katastrofalnih partija u Ligi nacija.

 Geret Sautgejt na udaru navijača Engleske, u njegovu zaštitu stao kapiten Hari Kejn! Izvor: ANDREW YATES/EPA

Dva poraza i dva remija bilans su Engleske u ovogodišnjoj Ligi nacija uz samo jedan postignuti pogodak i čak šest primljenih.

Pet golova im je dala selekcija Mađarske, a posljednji debakl u Vulverhemptonu (0:4) suočio je Sautgejta sa opravdanim ogorčenjem engleskih navijača, koji su zvižducima zatražili njegov odlazak prije Mundijala u Kataru.

"Tjerajte ga", rekao je jedan od navijača Engleske, nakon što je mnogo prije 90. minuta odlazio sa "Molino" stadiona.
"Ne znaš šta radiš", vikali su navijači uz konstataciju "Ujutro ćeš dobiti otkaz".

Nisu bolje prošli ni engleski fudbaleri, koje je tokom utakmice ismijavala publika, a ispraćeni su uz horsko pjevanje: "Sram vas bilo"!
Sudeći prema navijačima, Sautgejt je postao "državni neprijatelj broj 1", iako je nakon katastrofe protiv Mađarske u potpunosti preuzeo odgovornost.

MINUT ĆUTANJA U MAĐARSKOJ KAD UMREM!

Selektor Mađarske Marko Rosi vjeruje da mu je pobjeda u Engleskoj (0:4) osigurala "minut ćutanja" na mađarskim stadionima kad umre.
"Ono što me jako raduje...Svi ćemo jednom da umremo, nadam se što kasnije. To je jedino što je demokratsko u našem svijetu. Ali, siguran sam da kad dođe taj dan da ću imati na mađarskim stadionima 'minut ćutanja'. To je veliko postignuće za mene", rekao je italijanski stručnjak.

"Rekao sam igračima, ova četiri meča su moja odgovornost. Morao sam da balansiram da vidim nove igrače i malo odmorim standardne. Bilo je to važno iskustvo za mnoge mlade igrače u ovim utakmicama. Puno smo naučili u utakmicama protiv Njemačke i Italije. Mađarska je dobra ekipa i mi smo to znali. Večeras smo im dali previše toga. Razumijem reakciju na stadionu, ali ovi fudbaleri su bili nevjerovatni za državu. Moraju da ostanu uz njih. Bila je onakva noć kakvu su imali neki moji prethodnici. Važno je stajati uspravno, ali neću reći da ne boli", rekao je Sautgejt poslije najgoreg domaćeg poraza nakon 1928. godine kada su Škoti slavili rezultatom 1:5.

Napadač Totenhema i engleski kapiten Hari Kejn je stao u odbranu selektora Sautgejta.

"Menadžer je bez sumnje pravi čovjek za vođenje Engleske", rekao je Kejn, a naknadno se oglasio i na Tviteru.

"Sigurno vrlo razočaravajuća noć, ali potrebno je malo perspektive. Primili smo udarac u bradu i nastavićemo s pripremama za još jedan veliki turnir koji je pred nama. Vrijeme je za pauzu i vratićemo se jači za ono što dolazi. Hvala vam na podršci u ovoj kampanji", napisao je Kejn.

Podsjetimo Engleska je posljednja na tabeli Lige nacija sa samo dva boda, a na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrala je polufinale, a potom i finale Evropskog prvenstva.

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC