• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić objavio plan crveno-bijelih: Cilj Crvene zvezde je 50 miliona godišnje

Autor Haris Krhalić

Crveno-bijeli najavili i kada će platiti porez

 Zvezdan Terzić o planovima Zvezde Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je u subotu na redovnoj sednici klupske skupštine i najavio da na "Marakani" planiraju da u doglednom periodu godišnje zarađuju 50 miliona evra.

"Nastavićemo da investiramo u naš tim, želimo da budemo sve jači, jer smo svjesni da samo dobar
tim donosi dobre sportske rezultate. Mnogo puta sam sa ove govornice ponovio da samo dobri sportski rezultati generišu velike prihode. Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećamo prihode i da oni u narednom periodu budu oko 50 miliona na godišnjem nivou".

Terzić je govorio i o poreskim dugovanjima i obećao je da će sve biti izmireno do kraja septembra, kada će se sa stadiona "Rajko Mitić" obratiti javnosti i pokazati sve detalje o prihodima. Ministar finansija Siniša Mali nedavno je govorio o dugu za porez i o tome da je FK Crvena zvezda u prethodnih 10 godina dobio 17,6 miliona evra od države i od 40,5 miliona od Gasproma, što je sponzorstvo ostvareno uz pomoć države.

"Želim da pomenem i nešto vezano za izjave, a u vezi sa finansiranjem klubova u Srbiji, a bili smo svjedoci toga u prethodne dvije nedjelje. Vezano za prije svega finansiranje države ka Crvenoj zvezdi i Partizanu. Crvena zvezda jeste dužna za porez, ali u skladu sa zakonom i odobrenim reprogramom. Sve poreske obaveze, Crvena zvezda će očistiti do kraja septembra. Poslije toga obratićemo se javnosti i detaljno prikazati sve naše prihode, da razobličimo svu neku lošu medijsku percepciju oko Crvene zvezde", rekao je Terzić.

Izvor: MN PRESS

"Crvena zvezda je prihodovala u posljednjim osam godina preko 200 miliona evra, od toga 84 posto iz inostranstva. Platili smo ili ćemo platiti po izlasku iz reprograma, preko 35 miliona evra u budžet Republike Srbije. Ne znam koja kompanija danas u Srbiji prihoduje toliko sredstava iz inostranstva i uplaćuje toliko novca u budžet Republike Srbije. Imamo samo jednog sponzora koji je u vlasništvu države. To je Telekom sa 1,2 miliona evra, što je četiri posto od našeg godišnjeg budžeta", dodao je on.

Generalni direktor šampiona Srbije rekao je da će crveno-bijeli dokazati da izmiruju obaveze prema državi i da ni na koji način nisu na trošku ni državi, ni građanima.

"Moliću vas za malo strpljenja, to je još tri mjeseca. Kad isplatimo i posljednji dinar poreskih obaveza, napravićemo detaljnu analizu koja će biti transparentno objavljena. Kad sve to javnost vidi, uvjeren sam da će svaki član Crvene zvezde biti još više ponosan na svoj klub".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC