• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić kaznio promašaje Igmana, Široki Brijeg stigao do gostujućeg slavlja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajno su fudbaleri iz Konjica odigrali prvih 45 minuta, ali su u nastavku potpuno pali i dozvolili rivalu da ih kazne, pa su ostali bez bodova u debitantskom nastupu u m:tel Premijer ligi BiH.

 Igman Konjic - Široki Brijeg 0:1 1. kolo m:tel Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Igman iz Konjica ugostio je Široki Brijeg u Doboju kod Kaknja, u svom prvom nastupu u m:tel Premijer ligi BiH, a nakon prvih 45 minuta činilo se da će to biti lijep debi u bh. eliti za Konjičane.

Iako nisu uspjeli postići gol, bili su dominantni, promašili nekoliko zicera, što su gosti na početku drugog poluvremena kaznili i stigli do velika tri boda golom Danijela Lukića.

IGMAN - ŠIROKI BRIJEG 0:1 (0:0)
/Lukić 55/

Možda će vas zanimati

S druge strane Širokobriježani, koji su uoči ovog duela imali mnogo problema sa povrijeđenim i viroznim igračima, dok za pojedina pojačanja još nije riješena papirologija, praktično da ništa nisu pokazali u prvom poluvremenu.

Igman je bio dominantan, naročito u prvih 20 minuta, i pravo je čudo kako se nije zatresla mreža raspoloženog Tomića. Imao je priliku Ramić, prijetio je i Jakupović, pa Drljević, tražili su Konjičani i jedanaesterac u jednom trenutku, ali su gosti nekako uspjeli da se odbrane.

Najbolju šansu imao je Alagić u 21. minutu, kada je sjajno šutirao sa distance, ali se zatresla stativa gola Širokobriježana.

DEBITANTI

Fudbaleri Igmana prvi put nastupaju u najvišem rangu bh. fudbala. Nakon najuspješnije sezone u istoriji kluba, gdje su dogurali do polufinala Kupa BiH (eliminisani od Sarajeva), te osvojili šampionsku titulu u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH, tim Adnana Elezovića dobio je priliku da igra sa najboljim ekipama u BiH.

Kako to obično biva, po nepisanom fudbalskom pravilu, nakon promašaja stigla je kazna.

Širokobriježani su praktično iz prve prave prilike stigli do gola i vođstva, ispostaviće se i pobjede. Lukić se odlično snašao u 55. minutu i zatresao mrežu Ćemana.

Taj pogodak kao da je u potpunosti poremetio domaće fudbalere, koji od ovog šoka nisu uspjeli da se oporave. U potpunosti su u nastavku bili u podređenom položaju, nisu uspjeli pronaći rivam iz prvog dijela igre, te su gosti znalački sačuvali stečeno vođstvo i u Široki Brijeg odnijeli kompletan plijen.

"Utakmica sa dva različita poluvremena. Prvo smo odlično otvorili, držali sve u svojim rukama, imali tri-četiri zicera koje je trebalo da iskoristimo, čime bismo rasteretili ekipu i lakše ušli u nastavak meča. To se nije desilo. U drugom poluvremenu nismo odigrali dobro, presudila je jedna dubinska lopta, neopreznost, nakon koje nismo mogli da se vratimo. Više je do glave, nego do fizike. Čestitam Širokom Brijegu, a nadam se da ćemo mi prilike koje napravimo iskoristiti u narednom periodu", rekao je Elezović u izjavi za TV Arena Sport po završetku susreta.

IGMAN: Ćeman, Alagić, Duraković, Dupovac, Velić, Bešagić, Drljević, Hrelja, Jakupović, Bojo, Ramić. Trener: Adnan Elezović.

ŠIROKI BRIJEG: Tomić, Medić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Šuto, Knežević, Lukić, Pejić, Ćavar. Trener: Ivica Barbarić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 1. KOLO:

Igman - Široki Brijeg 0:1 (0:0)
/Lukić 55/

Željezničar - Leotar (21.00)

Odigrano u petak:

Posušje - Velež 1:1 (1:0)
/Jović 18 - Pantelić 68/

Ponedjeljak:

Sloga Meridian - Borac (20.00)

Odgođeno:

Zrinjski - Sloboda
Sarajevo - Tuzla siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC