• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak rekonstrukcije terena na "Koševu" pod upitnikom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zbog otkazivanja sjednice Skupštine Opštine Centar, upitna je rekonstrunkcija stadiona "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

 Početak rekonstrukcije terena FK Sarajevo pod upitnikom! Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Sjednica Opštinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana u četvrtak prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.

S obzirom da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a koja se treba provesti u okviru projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima m:tel Premijer lige BiH", načelnik Opštine Centar Srđan Mandić će od Opštinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice.

Podsjećamo javnost da ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona "Asim Ferhatović Hase", sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Opštine Centar.

"Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća", navedeno je na sajtu Opštine Centar, a prenosi "Oslobođenje".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC