• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović poslije neuspjeha u derbiju sa Sarajevom: Bukvalno smo im poklonili pobjedu!

Autor Dragan Šutvić

Strateg Banjalučana bio je vidno razočaran onim što se desilo na terenu stadiona "Mlakve".

 lalatović i dudić nakon utakmice borac sarajevo  Izvor: Mondo/Slaven Petković

Veliki derbi bh. fudbala, okršaj Borca i Sarajeva, završen je trijumfom bordo tima rezultatom 1:3, pa tako Nenad Lalatović ni iz drugog pokušaja nije uspio da uknjiži pobjedu u m:tel Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

"U prvom poluvremenu smo bili izjednačeni, u drugom poluvremenu, kada je trebalo da dodamo gas, desila se jedna individualna greška Piščevića koji umjesto da se oslobodi lopte poslije jednog ili dva dodira, on vuče loptu deset dodira, gubi na sredini terena i poslije kontre nam daju gol. Poslije još dvije individualne greške naše linije i, šta da kažem, zaslužena pobjeda Sarajeva. Mi smo danas bukvalno poklonili pobjedu Sarajevu", rekao je vidno razočarani Lalatović za TV Arena sport nakon utakmice.

Feđa Dudić, strateg Sarajeva, osvrnuo se na prvo na termin utakmice.

"Ovo je zločin igrati u 17 časova, tako da čestitam mojim momcima, a ovo isto bih rekao i da nismo pobijedili u ovoj utakmici! Nismo htjeli da pričamo o tome prije utakmice, da ne tražimo alibi", rekao je Dudić, koji je o samoj utakmici rekao:

"U najavi utakmice sam rekao da će Sarajevo doći da igra i Sarajevo je igralo danas. I u prvom poluvremenu mislim da smo u potpunosti kontrolisali igru. Borac je prijetio samo iz prekida, sve ostalo je bilo na našoj strani, iako smo primili taj gol iz neke dubinske lopte, gdje nismo dobro reagovali, gdje je došlo do nesporazuma Đokanovića i Dizdarevića. Međutim, nismo odustali, nastavili smo da igramo i na kraju su i neke greške protivničkog golmana dovele do naših golova. Mislim, kad se sve sagleda, da smo u potpunosti zaslužili pobjedu", istakao je Dudić, poručivši da je Sarajevo pod njegovom komandom već izgradilo prepoznatljiv način igre.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Od tog načina nećemo odustati. Samo ćemo to usavršavati i igrati još bolje. Moram da kažem i da je danas Đokanović odigrao utakmicu na štoperskoj poziciji, momak nikad nije igrao to ni na treningu, ali tako je u fudbalu. Ja ne kukam, odigrali smo danas bez šest igrača, ali to ne znači ništa. Izabrali smo dobar roster i to se danas pokazalo kao presudno."

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Ja trenera i go*ana.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC